Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Güllüce: AVM'ler ÇED'den Muaf Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

yapi.com.tr/AA
Bakan Güllüce: AVM'ler ÇED'den Muaf Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. Bakan Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. ÇED Yönetmeliği'nin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı olduğunu kaydeden Güllüce, "AVM ve HES'lerin ÇED'den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor" ifadesini kullandı.

Geçen yıl yatırım bedeli toplamda 154 milyar lira olan 469 faaliyete ÇED olumlu, proje bedeli 25 milyar lira olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini bildiren Bakan Güllüce, bunun ÇED komisyonu tarafından sıkı bir değerlendirme yapıldığını gösterdiğini belirtti. Güllüce, 2014'te 43 bin çevre denetimi gerçekleştirdiklerini, denetimlerin artarak süreceğini ifade ederek, denetimler sonucunda çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin 796 lira idari para cezası uygulandığını, 108 tesisin de faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Tam donanımlı denetim araçlarının sayısının artırıldığını, Avrupa'da ilk defa uygulanacak e-denetim uygulamasına geçtiklerini kaydeden Bakan Güllüce, 1 Ocak'tan itibaren bütün illerde e-denetim uygulamasıyla yapılmaya başlanan denetimlerin, Bakanlık merkezde de anında takip edilebileceğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-gulluce-avmler-cedden-muaf-degil_127625.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!