Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çalışma Saatlerini Kısıtlayan Ekonomi Başarılı Olamaz"

AYD Başkanı Hulusi Belgü, "Perakende Yasası taslağında bahsi geçen bazı maddelerin hükümetimiz tarafından dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır; çalışma saatlerini kısıtlayan ekonominin başarılı olmasının mümkün olmadığı hepimizce malumdur" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Çalışma Saatlerini Kısıtlayan Ekonomi Başarılı Olamaz"

Foto: Burak Akbulut (AA)

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) düzenlediği VI. AVM Yatırımları Konferansı'nda konuşan AYD Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'nin bilhassa son on yıldaki gelişiminin baş döndürücü olduğunu ve aynı şekilde Türkiye ile birlikte perakende sektörünün ve alışveriş merkezlerinin de hızla geliştiğini, hem sayı, hem de kalite olarak ileriye gittiğini anlattı.

Türkiye'nin bulunduğu bölgeye ve  komşularına bakıldığında devamlı birilerinin problem içinde olduğunun görüldüğünü belirten Belgü, bölgenin ekonomik ve siyasi istikrardan bu denli uzak olmasına rağmen bu hızlı büyümede Türk insanın aklının ve azminin neler başardığını tüm dünyanın yaptığı gibi kendilerinin de ilgiyle, hayretle izlediklerini ve gurur duyduklarını söyledi.


Belgü, 330'un üzerinde alışveriş merkezinin 400 bine yakın istihdamı ile perakende sektörüne hizmet verdiğini, ticaretin kayıt altına alınmasına ve gelişmesine yardımcı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Devletimizin popülist politikalardan uzak durması, serbest rekabeti teşvik etmesi bizler için çok önemlidir. Bu vesileyle Perakende Yasası taslağında bahsi geçen bazı maddelerin hükümetimiz tarafından dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır, çalışma saatlerini kısıtlayan ekonominin başarılı olmasının mümkün olmadığı hepimizce malumdur.”

Belgü, derneklerinin son genel kurul ile birlikte ismini Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği olarak değiştirdiğini anımsatarak; buradaki en önemli sebebin derneğin artık sadece yatırımcılara değil, aynı zamanda sektörün tüm paydaşlarıyla büyüme, bütünleşme arzusu olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calisma-saatlerini-kisitlayan-ekonomi-basarili-olamaz_117872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!