Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Azerbaycan TAP Projesine Ortak Oluyor

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden İtalya’ya ulaştıracak olan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı’na (TAP) Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR da ortak oluyor.

yapi.com.tr
Azerbaycan TAP Projesine Ortak Oluyor

Milliyet'in haberine göre, SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, TAP projesine yüzde 20 hisse ile ortak olacaklarını açıkladı. SOCAR dışında BP ve TOTAL şirketlerinin de TAP’a ortak olacağı bilgisini veren Abdullayev, Azerbaycan’ın ve BP’nin projeden yüzde 20’şer, TOTAL’in ise  yüzde 10 ortaklık payı alacağını kaydetti. Abdullayev, basına yaptığı açıklamada, “Bütün belgeler iki ay içinde imzalanacak”dedi.

TAP’a rakip olan fakat Şahdeniz Konsorsiyumu tarafından tercih edilmeyen Nabucco Batı projesine de değinen Abdullayev, “Bu proje, TAP bittikten sonra gerçekleştirilebilir. Bu da 2020 yılından sonra mümkün. Diğer doğalgaz yatakları için Nabucco düşünülebilir” diye konuştu.

870 kilometrelik hat

Şahdeniz Konsorsiyumu, 28 Haziran’da, doğalgazın Avrupa’ya taşınması için TAP’ın tercih edildiğini resmi olarak açıklamış, Nabucco Batı devre dışı kalmıştı. TAP projesi ile Azerbaycan doğalgazı, Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi’ne, oradan İtalya’nın güneyine, İtalya’dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/azerbaycan-tap-projesine-ortak-oluyor_110498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!