Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Azerbaycan’a Türk Barajı

Azerbaycan’ın Şemkir Çayı nehri üzerine Cengiz İnşaat tarafından 948 milyon dolar harcamayla kurulan Şemkirçay Barajı zamanından önce tamamlanarak teslim edildi.

yapi.com.tr
Azerbaycan’a Türk Barajı

24 saat vardiya sistemi ile 6 yılda tamamlanan barajın öncelikli hedefi Azerbaycan’ın verimli toprakların suya kavuşması. İnşaat aşamasında 1000 kişinin istihdam edildiği baraj için 450 beyaz ve mavi yakalı çalışan Türkiye’den götürüldü. Barajın yapımını tek başına üstlenen Cengiz İnşaat, malzemelerinin önemli kısmını da Türkiye’den götürerek katma değerin en üst seviyede tutulmasını sağladı. Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu kadar büyük bir barajı kısa sürede tamamladıkları için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e teşekkür etti.

2009 yılında Azerbaycan’ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı nehri üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence’nin ve Şemkir’in içme suyunu da karşılayacak. Şemkirçay Barajı elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/azerbaycana-turk-baraji_141102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!