Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık Önünde Akkuyu Eylemi!

Greenpeace, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde toplanarak Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Projesi'ne karşı eylem yaptı.

yapi.com.tr
Bakanlık Önünde Akkuyu Eylemi! Foto: DHA

DHA'nın haberine göre, Bakanlık binasında gerçekleştirilen 'Akkuyu Enerji Santrali 2'nci İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı' öncesi düzenlenen yapılan eylemde, Akkuyu için hazırlanan ÇED raporu eksikliklerle dolu olduğu gerekçesiyle protesto edildi. Greenpeace üyeleri, 'Nükleere inat yaşasın hayat' ve 'Nükleer çöplük istemiyoruz' sloganları atarken, Greenpeace yetkilileri de nükleer enerji santraline itiraz eden 250 bin kişinin imzasını bakanlık yetkililerine teslim etti. Yapılan açıklamada geçen yıl hazırlanan ÇED raporuna ilişkin itirazlara rağmen, revize edilerek yeniden bakanlığa sunulan raporda eksiklikleri olduğu ve taleplerin yerine getirilemediği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Riskler henüz paylaşılmadı

"Bir nükleer kaza gerçekleştiğinde bu kazanın hukuki ve mali sorumluluğunu kimin alacağı halen ÇED raporunda belli değildir. Aynı şekilde atıkların depolanması ve taşınması ile ilgili problemler ÇED raporunda giderilmemiştir. Atıkların Rusya'ya taşınması kuvvetle muhtemel bir durumdur. Nükleer atıklar Rusya'ya taşındığı zaman, bu atıkların deniz yoluyla boğazlar üzerinden Rusya'ya gönderilecek. Bu son derece riskli bir faaliyettir. Risklerin neler olduğu henüz paylaşılmamış, çevresel etki değerlendirmesi yapılmamış, bir kaza gerçekleştiği zaman sonuçlarının neler olacağını hala bilinmemektedir. Bu ÇED raporunun iade edilmesini ve nükleer enerji santralinin gerçekleşmemesini talep edeceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-onunde-akkuyu-eylemi_122907.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!