Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakü-Ceyhan’da inşaat eş zamanlı başlayacak

Botaş Strateji Geliştirme Daire Başkanı Pala, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın inşaatına üç ülkede aynı anda başlanacağını söyledi. Hazar p

NTV-MSNBC



b>Botaş Strateji Geliştirme Daire Başkanı Pala, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın inşaatına üç ülkede aynı anda başlanacağını söyledi.

Hazar petrollerini batı pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı projesinin 2005 başında tamamlanması öngörülürken, inşaata Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’de eş zamanda başlanacak. BOTAŞ Dış İlişkiler ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Cenk Pala, Azerbaycan Kafkas Üniversitesi’nin düzenlediği “Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesinin Uluslararası ve Bölgesel Önemi” konferansında, BTC’nin inşaat sürecinin Hazar havzasındaki Azeri, Çırak ve Güneşli yataklarındaki üretim planına göre 2005 Ocak-Şubat aylarında tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Hazar denizinde yaşanan belirsizliğin kıyıdaş ülkelerin ortak sorunu olduğunu ifade eden Pala, “Bakü-Ceyhan projesinin hayal ürünü olarak görüldüğü dönemlerde Hazar’ın hukuki statüsüyle kimse ilgilenmiyordu. Proje’de ileriye dönük sağlam adımlar atılmasıyla birlikte statü sorunu da gündeme getirilmeye başlandı” dedi.
Pala konferansın açılışında yaptığı konuşmada da, projenin bölge ülkelerinin ekonomik kalkınmasında etkin rol oynayacağını söyledi. BTC’nin artık bir gerçek olduğunun herkes tarafından kabul edildiğini ifade eden Pala, bu süreçte zorlu bir dönemecin geride bırakıldığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baku-ceyhanda-insaat-es-zamanli-baslayacak_825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!