Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bush’tan Bakü-Ceyhan’a destek

ABD Başkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e gönderdiği mektupta, Bakü-Ceyhan petrol boru hattına verdiği desteği tekrarladı. ABD Başkanı

NTV-MSNBC



b>ABD Başkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e gönderdiği mektupta, Bakü-Ceyhan petrol boru hattına verdiği desteği tekrarladı.

ABD Başkanı George Bush, destek mektubunda Bakü-Ceyhan boru hattının, Kafkaslar’a istikrar ve refah getireceğini söyledi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Uluslararası Enerji Konferansı’nın açılışı nedeniyle gönderdiği mektubunda Bush, “Geçen yıl Azerbaycan ve Hazar Denizi’ndeki petrollerin uluslararası pazara taşınması için önemli adımlar atılmıştır” dedi.
Bush, Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesinin Kafkaslar’a barış, refah ve istikrar getireceğinin altını çizdi. Bush, boru hattının Azerbaycan, Gürcistan ve diğer ülkelerin uluslararası ekonomideki rolünü artıracağını vurguladı.
Bush mektubunda uluslararası enerji güvenliğini sağlamak için Azerbaycan’la ortaklaşa çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını da belirtti.

ALİYEV: EN UYGUN YOL BAKÜ-CEYHAN
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev de, Konferans açılışında yaptığı konuşmada, “Hazar enerji kaynaklarının batıya ihraç edilmesinde en ekonomik ve elverişli yol Bakü-Ceyhan’dır” dedi.
Aliyev, konuşmasında, “Önümüzdeki yıllarda Azerbaycan’daki projelere 10 milyar dolarlık sermaye koyulacak” dedi.
Fuara, Türkiye’yi temsilen Enerji Bakanı Zeki Çakan katılıyor. Bakü Spor ve Sergi Salonu’nda üç gün açık kalacak fuar çerçevesinde ayrıca 5-6 Haziran tarihleri arasında Hazar’daki enerji kaynaklarının kullanımı ve batılı pazarlara ihracı konularının ele alınacağı konferans düzenlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bushtan-baku-ceyhana-destek_866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!