Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Balat'ta "Sokağıma Dokunma" Eylemi

Fatih'in Balat semti sakinleri, İstanbul Anadolu İmam-Hatip Lisesi önünden geçen Teyyareci Selahattin Sokak'a demir sürgü kapı konularak yollarının kapatılmasını protesto etti.

yapi.com.tr
Balat'ta "Sokağıma Dokunma" Eylemi

DHA'nın haberine göre, "Sokağıma dokunma, "İmam-Hatip Yolu Aç ve "Devlet Yol Kapatmaz yazılı pankartlar taşıyan Balat Mahallesi'nden bir grup basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan mahalle sakinlerinden Ömer Ayan, "Fatih Belediyesi tüm itirazlarımıza rağmen bir süredir mahallemizin yolunu iptal edip geçişimize izin vermemektedir. Mahallede bir yangın çıksa, acil ambulans gelse mahalleye girmek mümkün olmamaktadır diye konuştu.

Okul çevresinde bulunan evlerle ilgili yıkım planları olduğunu da belirten Ayan, "Bu arada, belediyenin mahallemizle ilgili yıkım planları olması, evlerimizle ilgili bizlerle görüşmelere başlaması, gerçek niyetlerinin sadece yol olmadığını açıkça göstermektedir. Buranın gerçek sahibi ne Fatih Belediyesi ne de bizleri gönderip yerlerimize yerleşmek istedikleri zengin rantiyelerdir. Biz burada doğduk, burada büyüdük. Biz Balat Mahallesi halkı, yolumuzu kapatan, evlerimiz yıkan, bizi buradan göndermek isteyen hiçbir yasayı, uygulamayı kabul etmiyor, meşru saymıyoruz dedi.

Basın açıklamasının ardından, "Fatih uyuma Mahallene sahip çık sloganları eşliğinde sokaklarda dolaşan gruba bazı mahalle sakinleri de pencerelere çıkarak destek verdi.

Son mahalle kültürü Balat'ta kaldı

Doğma büyüme Balatlı olduğunu belirten Hasan Bayraktar adlı vatandaş, Balat'ın eski gelenekleri yaşatan bir mahalle dokusuna sahip olduğunu vurgulayarak, "Balat'ta, Osmanlı'dan, Bizans'tan önce de bir yaşanmışlık var. Bizleri para uğruna Kayabaşı semti gibi beton yığınlarına gönderiyorlar. Rant için burayı da yıkacaklar. Burada Rumuyla Yahudisiyle beraber yaşadık, burada bir komşuluk ilişkisi var. Bunu yok etmesinler. Son mahalle kültürü de Balat'ta kaldı. Gözleri para hırsı bürümüş insanlara burayı da satacaklar diye konuştu.

Demir kapıyı taşladılar

Yürüyüşün ardından demir kapıya tepki gösteren bazı kişiler kapıyı taşladı. Eylemciler mahallelinin tepkisi üzerine taş atmaya son verdi. Grup, açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

İBB Meclisi imar planı değişikliğini onayladı

İstanbul Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ni genişletmek için Fatih Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, Temmuz ayında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Kararda, İstanbul Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin gerek bina gerek bahçe kullanımı olarak ihtiyaca cevap veremediği, öğrencilerin sosyal , kültürel, spor vb. aktivitelerde bulunabilecekleri herhangi bir alan da bulunmadığından bahisle, söz konusu problemlerin giderilmesi ve mevcut İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla; meri imar planlarında yer alan Meslek Lisesi Alanı'nın çevresi ile birlikte değerlendirilerek, sosyal- kültürel faaliyetler ile spor alanlarını ve okulun diğer ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde plan tadilatı yapılması yer aldı. Buna göre, Sosyal Kültürel Tesis Alanı ve Yaya Meydanları Alanı olarak belirlenen alana 3-4 kat yüksekliğinde binalar yapılabilecek. Üstü yaya meydanı olarak tasarlanacak arazinin altına ise Meslek Lisesi'nin kullanımı için spor tesisleri yapılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balatta-sokagima-dokunma-eylemi_125146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!