Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Yeni Kabineyi Açıkladı

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Erdoğan Bayraktar'ın yerine İdris Güllüce, Ekonomi Bakanlığı'na Zafer Çağlayan'ın yerine Nihat Zeybekci, Ulaştırma Bakanlığı'na Binali Yıldırım'ın yerine Lütfü Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Nihat Ergün'ün yerine Fikri Işık getirildi.

yapi.com.tr
Başbakan Yeni Kabineyi Açıkladı

Hürriyet’in haberine göre; Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek açıklama yaptı. Mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kimdir?
Erdoğan Bayraktar'dan boşalan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na; eski belediyeci, yeni milletvekili İdris Güllüce atandı. Uzun yıllar Tuzla Belediye Başkanlığı yapan Güllüce, bir süre de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Başkan Topbaş ile yaşadığı anlaşmazlık üzerine görevden alındı. Ancak aynı göreve yeniden seçildi. Anlaşmazlığın nedeni Topbaş yurtdışındayken ona vekalet eden Güllüce'nin Göztepe Camisi için imza toplaması oldu. 1950 doğumlu Güllüce, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis Üyeliği, üç Dönem Tuzla Belediye Başkanlığı, Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekilliği yaptı. Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri adlı bir kitabı da bulunan Güllüce, iki dönemdir İstanbul milletvekilidir. Güllüce, evli ve beş çocuk babası.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kimdir?
Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekçi, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zeybekci, Denizli Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanlığı da yaptı. Evli olan Zeybekci, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kimdir?
Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren dört yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı’na seçildi. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın üyesi olan Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor. Işık, evli ve dört çocuk babası.

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan Kimdir?
1962 Karaman doğumlu. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’ni bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi’nde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesi’nde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 2007 yılında DPT Müsteşar Yardımcısı iken AK Parti'den milletvekili seçilen Elvan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 2011 seçimleriyle yeniden Meclis'e giren Elvan, halen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Yeni kabinede yer alan isimler
Başbakan Yardımcılığı'na, Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)
Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ (Sadullah Ergin'in yerine)
Ekonomi Bakanlığı'na Nihat Zeybekci (Zafer Çağlayan'ın yerine)
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Akif Çağatay Kılıç (Suat Kılıç'ın yerine)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Ayşenur İslam (Fatma Şahin'in yerine)
İçişleri Bakanlığı'na Efkan Ala (Muammer Güler'in yerine)
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Fikri Işık (Nihat Ergün'ün yerine)
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na İdris Güllüce (Erdoğan Bayraktar'ın yerine)
Ulaştırma Bakanlığı'na Lütfü Elvan (Binali Yıldırım'ın yerine)
AB Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu (Egemen Bağış'ın yerine)

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-yeni-kabineyi-acikladi_115284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!