Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

Bakan Bayraktar'a Men Cezası Gelebilir!

İMO Onur Kurulu, 8 Kasım 2013 tarihinde Erdoğan Bayraktar hakkında üç ay meslekten men cezasına hükmetmişti. Oda Onur Kurulu’nun kararı 19 Aralık 2013 tarihinde Bakan Bayraktar’a tebliğ edildi. Oda Onur Kurulunca verilen karar henüz kesinleşmiş değil. TMMOB Disiplin Yönetmeliği uyarınca karara Erdoğan Bayraktar’ın itiraz hakkı bulunuyor.

yapi.com.tr
Bakan Bayraktar'a Men Cezası Gelebilir!

İMO, İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a üç ay meslekten men cezası verdiği doğrultusundaki haberler karşısında konuyla ilgili bir bilgi notunu kamuoyuyla paylaştı.

İMO’nun notunda “Yapılan soruşturma sonucunda, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 16 Ağustos 2013 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Oda Onur Kurulu’na sevkine karar vermiş, İMO Onur Kurulu da 8 Kasım 2013 tarihinde Erdoğan Bayraktar hakkında üç ay meslekten men cezasına hükmetmiştir. Oda Onur Kurulu’nun kararı 19 Aralık 2013 tarihinde Bakan Bayraktar`a tebliğ edilmiştir. Oda Onur Kurulunca verilen karar henüz kesinleşmemiştir. TMMOB Disiplin Yönetmeliği uyarınca karara Erdoğan Bayraktar’ın itiraz hakkı bulunmaktadır. Bu karar, TMMOB Yüksek Onur Kurulu’nda ele alınacak ve ancak Yüksek Onur Kurulu’nun kararı ile kesinleşecektir” deniyor.

İşte İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) bilgi notu:

“23 Aralık 2013 tarihinde bazı medya kuruluşlarında, İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a üç ay meslekten men cezası verdiği doğrultusunda haberler yer alması karşısında İMO Yönetim Kurulu bu bilgi notunu kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duymuştur.

23 Aralık 2013 tarihinde bazı medya kuruluşlarında, İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu`nun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`a üç ay meslekten men cezası verdiği doğrultusunda haberler yer alması karşısında İMO Yönetim Kurulu bu bilgi notunu kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duymuştur.

9 Temmuz 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulu`nda görüşülen 478 sıra sayılı "Torba Kanun"la, 3194 sayılı İmar Kanunu`nun 8. maddesinde değişiklikler yapılmış, bu değişikliğin, "Dayanağını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 135. maddesinden alan ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu`na göre kurulan "Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği" ve bağlı Meslek Odalarının varlık nedenini tamamen ortadan kaldırdığı,

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son birkaç yılda çıkarılan yönetmelik ve genelgelerle, meslek odalarının mesleki denetim işlevini zayıflatmak için her türlü girişimde bulunulduğu, Odaların üyelerini ve üyelerinin mesleki faaliyetlerini denetleme kanallarının kapatıldığı, meslek odalarının faaliyet alanlarıyla ilgili konularda kamu adına yapmakla yükümlü olduğu denetimin yok edildiği;

Mesleki denetimin kaldırılmasının, nitelikli yapı üretmekle sorumlu proje müellifi mühendisler ile nitelikli yapı talebinde bulunan vatandaş arasındaki ilişkinin engellenmesiyle, güvenli yapı üretim sürecinde her iki muhatabın da mağduriyetine yol açacağı; haksız rekabetin derinleşeceği, imzacı veya sahte mühendislerin çoğalacağı, etüt ve proje hizmetlerini maliyet artışı olarak değerlendiren ve kar hırsıyla her türlü denetimden imtina eden vasıfsız müteahhitlerin önünün açılacağı gerekçeleriyle,

Sorumlu düzeyde bulunan ve kabul edilen kanuna onay veren ve her düzlemde savunan İnşaat Mühendisleri Odası üyesi Bakan Bayraktar hakkında Oda Yönetim Kurulu’nun 13 Temmuz 2013 tarihli olağanüstü toplantıda soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

Yapılan soruşturma sonucunda, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 16 Ağustos 2013 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ı Oda Onur Kurulu’na sevkine karar vermiş, İMO Onur Kurulu da 8 Kasım 2013 tarihinde Erdoğan Bayraktar hakkında üç ay meslekten men cezasına hükmetmiştir.

Oda Onur Kurulu’nun kararı 19 Aralık 2013 tarihinde Bakan Bayraktar`a tebliğ edilmiştir. Oda Onur Kurulunca verilen karar henüz kesinleşmemiştir. TMMOB Disiplin Yönetmeliği uyarınca karara Erdoğan Bayraktar’ın itiraz hakkı bulunmaktadır. Bu karar, TMMOB Yüksek Onur Kurulu’nda ele alınacak ve ancak Yüksek Onur Kurulu’nun kararı ile kesinleşecektir.”

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-bayraktara-men-cezasi-gelebilir_115237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!