Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Başkent Millet Bahçesi'nin Açılışı Yapıldı

Başkent Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

yapi.com.tr/AA
Başkent Millet Bahçesi'nin Açılışı Yapıldı

Başkent Millet Bahçesi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyetin 98. yıl dönümünde Ankara'nın kalbinde yapımını tamamladıkları millet bahçesinin ülke, millet, gelecek nesiller ve başkent için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut da Cumhuriyet'in 98'inci yıl dönümünde bugün Ankara'da millet bahçesi, yarın İstanbul'da yapımı TOKİ tarafından tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Millet bahçeleri projesinin son yıllarda şehircilik adına atılmış en önemli adımlardan biri olduğuna dikkati çeken Bulut, "Bu projelerle kentlerimizi doğayla buluşturuyor, şehirlerimize yeni yaşam alanları kazandırıyoruz. Ankara il genelinde yeşil alan miktarını artırmak için inşa edilen 21 millet bahçesinin 14'ünü TOKİ olarak gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkent Millet Bahçesi'nin yüzde 94'ünün yeşil ve açık alan olarak tanzim edildiğini ve 83 ayrı türden oluşan 10 bin 133 nitelikli ağaç ve bitki türleri ile zenginleştirildiğini kaydeden Bulut, "İnşa ettiğimiz her millet bahçesi, bulunduğu bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik değer katarken aynı zamanda bir cazibe alanı haline gelmekte, şehirlerimize büyük bir değer ve zenginlik katmaktadır." diye konuştu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılına erken bir armağan olarak gördükleri eserin Ankara'nın merkezine değer katacağını, şehircilik kültürünü, tabiat ve çevre anlayışını yaşatacak örnek bir proje olduğunu vurguladı.

Erdoğan, şunları söyledi: "Melike Hatun Camisi'nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kadar uzanacak dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi, toplam 700 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binaları ile Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu'nu da içine alan Başkent Millet Bahçe'miz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir. Millet bahçemizde, içinde binlerce kitap olan bir millet kıraathanesi olacakTohum merkezi, binicilik ve etkinlik, çayırları, spor sahaları, oyun alanları, açık hava sineması, su gösteri havuzu ve bisiklet parkı gibi bölümler de millet bahçemizin içinde yer alıyor. Ayrıca yine bu bölgede içinde 5 bin kişilik konferans salonu ile sergi alanlarının da olduğu çok amaçlı bir kültür merkezi bulunuyor. Cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası, sağlık merkezi gibi alanlarla Ankaralılara başkentlik unvanına yakışır bir eser kazandırdık."

Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nin rengarenk çiçeklerin, çeşit çeşit meyvelerin ve sebzelerin yetiştirileceği bir bostana da sahip olacağını dile getirdi.

Projede 6 duraklı tramvay hattı da yer alacak
Altı duraklı bir tramvay hattı sayesinde vatandaşların araçlarını park ettikten sonra millet bahçesi içinde rahatça dolaşabileceklerini anlatan Erdoğan, özel günleri ve bayram törenlerini de millet bahçesi içindeki alanda hep birlikte gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Açılış töreninin ardından dört gün boyunca millet bahçesinin konserler, söyleşiler, at binme, uçurtma ve ok atma yarışmaları gibi etkinliklerle adeta bir festival alanına dönüşeceğini söyleyen Erdoğan, Ankaralıları havaların iyi gittiği bu günlerde millet bahçesinin keyfini çıkarmaya davet etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-millet-bahcesinin-acilisi-yapildi_187747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!