Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Basmane Çukuru için Farklı Tasarımlar

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, bu kez İzmir’de 17 yıldır çözüm getirilemeyen ve Basmane Çukuru olarak bilinen alan için mimari ve kentsel tasarımlar geliştirdi.

yapı.com.tr
Basmane Çukuru için Farklı Tasarımlar

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, "Kent içinde kalan arsaların değerlerindeki artışlar nedeniyle, kentler dikey yönde yükselmek zorunda kalıyor. Bu yapılar, ölçekleriyle ve ihtiyaçlarıyla kentin altyapısına büyük miktarda yük getirmenin yanı sıra içe dönük mekanlarıyla da modern dünyada yalnızlaşan bireylere, kendine dönük yaşam alanları sunmaları nedeniyle de ciddi eleştiriler alıyor.Biz de bu eleştiriler ışığında, Basmane Çukuru olarak bilinen alanda, ’yüksek yapılar kente ve kentliye nasıl daha fazla kamusal katkı sağlayabilir, kente ne sunabilir’ soruları üzerinden, dikey mahalle ve kamusal mekan örgütlenmesini araştırdık, tartıştık ve tasarladık" dedi.

DHA'nın haberine göre, öğrencilerin, dört ay boyunca proje üzerinde çalıştığını aktaran Kutucu, "Öğrenciler, alan incelemeleri yapıp Basmane’de yaşayanlarla görüşerek beklentiler, ihtiyaçlar ve sorunları yerinde belirledi.

Birbiriyle ilişkili dikey bahçelere ve kamusal kullanımlara sahip bloklardan oluşan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa ve yeşile olan hasrete cevap arayan, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ortak sosyal alanları, bahçeler, oyun avluları, yürüyüş ve bisiklet yolları olan, çevreci enerji kaynaklarını kullanan ve çevreyi kirletmeyen yepyeni dikey kent tasarımları çıktı. Tüm projeler, 25 Ocak -2 Şubat tarihleri arasında, İzmir Mimarlar Odası Mimarlık Merkezi’nde ziyaret edilebilir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/basmane-cukuru-icin-farkli-tasarimlar_142658.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!