Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kocaoğlu’ndan ’Basmane Çukuru’ Açıklaması

İzmir’de 17 yıldır çözülemeyen ’Basmane Çukuru’ sorununun, TMSF’nin yaptığı ihalede işadamları Murat Sancak, Rıza Akça ve Tarık Kayar’ın oluşturduğu konsorsiyum tarafından satın alınarak çözülmesi olumlu karşılandı

yapi.com.tr
Kocaoğlu’ndan ’Basmane Çukuru’ Açıklaması

Yüzde 30 hisseye sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale sonrası yaptığı ilk açıklamada, "İhaleyi İzmirli firmaların alması, projenin gerçekleşmesi yönündeki kanaatimizi güçlendirmiştir. Kazanan firmaya, Belediyemize ve kentimize hayırlı olsun" dedi.

DHA'nın haberine göre, İzmir’de 17 yıldır çözülümeyen ve ’Basmane Çukuru’ adıyla kent tarihine damgasını vuran Ege Dünya Ticaret Merkezi’nin Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satış ihalesi yapıldı. İhaleye, muhammen bedel olan 80 milyon dolarlık tek teklifi, Folkrat Yapı Sanayi’yi de bünyesinde bulunduran Sancak ailesine ait Saya Grup’un Livamine Madencilik A.Ş. şirketi verdi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeyi Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar’dan oluşan konsorsiyumla birlikte gerçekleştirip, 750 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Satış, teklifin Fon ve Rekabet Kurulu değerlendirmelerinden geçerse gerçekleşecek.

Kocaoğlu: Kentimize hayırlı olsun

Basmane Çukuru sorununun satışla birlikte çözülecek olması kentte olumlu hava yarattı. Bu gelişmeye en çok sevinenlerin başında ise, yıllardır sorunun çözümü için çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geldi. Kocaoğlu satış ihalesi sonrası DHA’ya yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren, bir zamanlar Basmane Garajı olarak bilinen bu arsa ve problemli diğer mülkler konusunda çok mesai harcadık. Basmane arsası ile ilgili kamuoyundaki en büyük eleştiri, Belediye payının düşük olması noktasındaydı. Taraflarla, yani TMSF, Güçbirliği ve EGS (Deniz A.Ş.) ile görüşmeler yaparak hissemizi yüzde 12’den yüzde 30’a yükselttik. Bu, Türkiye belediyecilik tarihinde kamunun kazanımıyla ilgili çok özel bir örnektir. İhaleyi İzmirli firmaların alması, projenin gerçekleşmesi yönündeki kanaatimizi güçlendirmiştir. Kazanan firmaya, Belediyemize ve kentimize hayırlı olsun."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglundan-basmane-cukuru-aciklamasi_142615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!