Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Basmane Çukuru"nda Mimari Revizyon

Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, İzmir’in merkezi Basmane’de yapılacak projede ‘belediye hizmet binasının’ ayrı konumlanmasıyla ilgili mutabakat sağlandı. Projenin revizyon çalışması sürüyor.

yapi.com.tr
"Basmane Çukuru"nda Mimari Revizyon

Basmane’de gerçekleştirilecek önemli projenin, İzmir’in simge bir projesi olduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; ortak aklı sağlamak amacıyla, projede mimari revizyona gidildiğini açıkladı. Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ‘belediyenin hizmet binasının projede ayrı konumlandırılmasıyla ilgili’ mutabakat sağladıklarını vurguladı. Sancak, bu seçim nedeniyle proje sürecinde birkaç aylık kısa bir gecikme olacağını, ama ‘kamusal tercihe saygının’ öne çıkmasının ve ‘İzmirliler’in ortak aklının hayata geçmesinin’, projeye daha çok değer katacağını bildirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje konusunda her zaman pozitif işbirliği içinde oldukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Ofis, konut, çarşı, eğlence dinlence, kültür-sanat

Basmane Çukuru olarak bilinen alanda, ‘güvenlik amaçlı’ zemin iyileştirme ve yan duvarların güçlendirilmesini içeren İKSA sistemiyle birlikte, inşaat çalışmaları hızlanırken; yeni projenin dünyada ilk yirmi yapı projesi arasına girecek bir eser olması hedefleniyor.

Mesut Sancak, tek başlarına yola devam ettikleri Basmane’de, son mutabakatla birlikte tamamen yeni projeye odaklandıklarını vurguladı. Sancak, dünyada yapı projeleri arasında parmakla gösterilecek, Avrupa’ya örnek olacak bir proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Edinilen bilgiye göre, Avrupa’nın en iyi belediye hizmet binasının yer alması hedeflenen, yeşil özellikli prestij projesinde; ofisler, konutlar; ‘marka-değer odaklı’ bir çarşı; eğlence, dinlence, kültür-sanat noktaları; dünyada gurmelerin dikkatini çekebilecek ‘marka yeme içme’ mekanlarının bulunduğu, fiziki bir yapılanma gerçekleşecek.

240 milyon dolarlık kamu menfaati

Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa’nın en modern binasıyla, bu projede yer alacağına işaret etti. Sancak, bir kez daha arsa sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çok iyi bir anlaşma sonucu, kamu menfaatini ciddi oranda artırdığına dikkat çekti ve “Somut olarak, ortaya belediye açısından 160 milyon dolarlık bir değer tablosu çıkmıştır.” dedi.

İzmir’in kalbindeki eserde, belediye hizmet binasının ayrı konumlanmasıyla birlikte, projenin taçlanacağını vurgulayan Sancak, ortaya çıkan toplam kamu yararıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının normal değeri, bu piyasa koşullarında tam 160 milyon dolardır. Bu durumda Folkart,  proje bütününde TMSF’ye ödeyeceği 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına tam 240 milyon dolarlık, çok önemli bir artı değer yaratmaktadır.”

Oylama ne oldu?

İzmir’in kalbi sayılan Basmane’de, Folkart tarafından yapılması hedeflenen projede, daha önce çok sayıda mimarlık ofisinin katılımıyla yapılan elemeden sonra, birbirinden güzel 3 proje öne çıkmıştı. Bu 3 proje “www.kararizmirin.com” adlı internet sitesi üzerinden, eğilim yoklaması amacıyla İzmirliler arasında oylamaya açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alındıktan sonra internet ortamında yapılan oylamada, MAD Mimarlık’ın hazırladığı 2 kulesi bulunan proje halkın beğenisini kazanmıştı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasının ayrı konumlanmasını istemesiyle birlikte, proje yeniden değişikliğe uğrayacak. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/basmane-cukurunda-mimari-revizyon_158488.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!