Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batan Şirketi Alarak, Alüminyum Diyarı Yunanistan'a Rakip Oldu

Bakır üretimi yapan Kurtoğlu şirketini batmak üzereyken 1998 yılında satın alan ve alüminyum profil üretimine başlayan Engin Muzaffer Öztel ile Fazlı Saral, 2001 krizinden bu yana şirketi 17 kat büyüttü. Kurtoğlu, ihracatta yaptığı atakla da alüminyum üretiminde dünyada 3. sırada yer alan Yunanistan'a kök söktürmeye başladı.

Referans Gazetesi
Batan Şirketi Alarak, Alüminyum Diyarı Yunanistan'a Rakip Oldu

Bakır üretimi yapan Kurtoğlu şirketini batmak üzereyken 1998 yılında satın alan ve alüminyum profil üretimine başlayan Engin Muzaffer Öztel ile Fazlı Saral, 2001 krizinden bu yana şirketi 17 kat büyüttü. Kurtoğlu, ihracatta yaptığı atakla da alüminyum üretiminde dünyada 3. sırada yer alan Yunanistan'a kök söktürmeye başladı. 2007 yılında Türkiye'nin ikinci en büyük 500 firması arasında 28. sırada yer alan Kurtoğlu, metal ve metal ürünleri alanında 2008 yılının "Hızlı Balığı" seçildi. Kurtoğlu Bakır Genel Müdürü Engin Muzaffer Öztel, "Hızlı Balık" ödülüne layık olmak için önümüzdeki dönemde yeni başarılara imza atmak üzere çalışacaklarını vurguluyor. Ödülün kriz döneminde tüm çalışanlarına büyük moral olduğunun altını çizen Öztel, "Önemli olan bu ruhu gelecek yıllara da taşımamız. Bunun için şimdiden geleceğe yönelik çalışmalarımız olacak. Alüminyumun kullanım alanlarını genişletmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda mobilya gibi sektörlere de alüminyum satmak istiyoruz" diyor.
 
Küllerinden yeniden doğdu

Beylikdüzü'ndeki Bakırcılar Sitesi'nde 1977 yılında bakır üretimine başlayan ve 1993 yılında alüminyum perde rayları üretimiyle alüminyum sektörüne de adım atan Kurtoğlu Bakır Kurşun, sadece iç piyasaya yönelik üretim yapan küçük bir aile şirketidir. 1998 yılında ise Türkiye yine bir krizle sarsılır. Birçok şirket krizden derinden etkilenir. Bu şirketlerden biri de bakır üretimi yapan Kurtoğlu'dur. Titanic gibi buz dağına çarparak su almaya başlayan Kurtoğlu son nefesini verirken, Engin Muzaffer Öztel ve Fazlı Saral adlı 2 ortağın hayat öpücüğüyle tekrar rotasını çizip yoluna devam eder. Kriz ve alınan yanlış kararlar sonucu zor duruma düşen işletmeyi Mustafa Kurtoğlu'ndan satın alarak büyüme kararı alan ortaklar, 10 yıl gibi kısa bir sürede alüminyum üretiminde Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olur.

Alüminyum profil üreten ortaklar, 2001 krizinden bu yana 17 kat büyür. 2007 yılında Türkiye'nin ikinci en büyük 500 firması arasında 28. sırada yer alan Kurtoğlu, ihracatta yaptığı atakla da alüminyum üretiminde dünyada 3. sırada yer alan Yunanistan'a kök söktürmeye başlar. Aralarında Rixos, Mercedes, Ağaoğlu, Taş Yapı ve Metro'nun da yer aldığı markaların alüminyum profil ihtiyacını da karşılayan Kurtoğlu, dünya genelinde sıklıkla aranan marka haline gelir.

Avrupa'ya yakın olması için üretim tesisini Çorlu'ya taşıyan ortaklar, 2000'li yıllarda kapasiteyi 400 tona çıkarır. Hafifliği ve kolayca şekil alabilme özelliğiyle alüminyum endüstrisi alanındaki kullanımın artmasıyla pazar potansiyelini artıran ortaklar, pazar talebini karşılayabilmek için sürekli kapasite artırımına gider. Firma halen 5 ortakla yoluna devam ediyor. Kurtoğlu Alüminyum, geçtiğimiz yıl 102 milyon TL ciroya ulaştı. Yıllık cirosunun yüzde 70'ini yurtdışı satışlardan elde eden firma, 2008'de 75 milyon TL'lik ihracat yaptı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/batan-sirketi-alarak-aluminyum-diyari-yunanistana-rakip-oldu_68737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!