Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beklenen Otoparkta Testler Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de otomatik çok katlı otoparkı kente kazandıran ilk kamu kurumu oldu. Alsancak'taki binanın mekanik sistem ve asansör montajı tamamlanarak testlere başladı. 280 araç kapasiteli tam otomatik otoparkta aynı anda 4 araca işlem yapılabiliyor. Her bir aracın park edilmesi 3 dakika sürüyor.

yapı.com.tr
Beklenen Otoparkta Testler Başladı

Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada kamulaştırma dahil toplam 20 milyon TL maliyetle "tam otomatik katlı otopark" inşa eden Büyükşehir Belediyesi, projedeki tam otomatik otoparkın mekanik sistem ve asansör montajını tamamlayarak testlere başladı. Otopark, Alsancak bölgesinin ihtiyacının karşılanması için 280 araç kapasiteli ve 11 katlı olarak inşa edildi.

Asansör sistemlerinin testlerinin yapıldığı projenin yüklenicisi olan "Otomatik Otopark Sistemleri" Sahibi Müştak Ağrıklı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arsaların küçük ve kıymetli olduğu, otopark ihtiyacının da yoğun olduğu böyle bir bölgede çok akılcı bir yatırım yaptığını söyleyerek, bu projenin "kamu yatırımı olarak Türkiye'de ilk" olduğunu vurguladı. Aynı zamanda araç kapasitesi ile de bu projenin Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkı olduğunun altını çizen Ağrıklı, "Biz hem Türkiye'de hem dünyada örnek olan bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz" dedi. Ağrıklı, "Bu sistemde 4 tane giriş-çıkış ünitemiz ve birbirinden bağımsız 4 taşıyıcı ünitemiz var. Maksimum 3 dakika içersinde çağırdınız arabanız size teslim edilecek. Sürücüler arabasını bıraktıktan sonra tamamen araçtan ayrılıp lobi bölgesine geçip işlerine vakit kaybetmeden gidebilecekler" şeklinde konuştu.

616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılan tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor. Ünitelerin kendi içerisinde ve birbirleriyle iletişimi gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanıyor.

Otoparka gelen sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracı geri verme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve aracını teslim alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beklenen-otoparkta-testler-basladi_118781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!