Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye Kamulaştırdığı Araziyi İmara Açtı

Güngören Belediyesi’nin imara açtığı dere yatağındaki 6 dönümlük araziyi, hizmet binası yapmak üzere 5 milyon liraya kamulaştırıldığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Belediye Kamulaştırdığı Araziyi İmara Açtı

Güngören'de Çinçin Deresi yatağında sel ve heyelan riski barındıran arazide AKP'li ilçe belediyesinin başlattığı, tepkilere neden olan konut inşaatı alanının Güngören Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmet binası yapmak üzere 5 milyon liraya kamulaştırıldığı öğrenildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; iki parselin mülkiyeti Güngören Belediyesi'ne geçti ancak araziye 10 yıl boyunca belediye binası yapılmadı, boş kaldı. 2020 yılına gelindiğinde büyük kısmını kamulaştırılan iki parselin oluşturduğu toplam 6 bin 600 metrekarelik alan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Rezerv Yapı Alanı” ilan edildi.

Bu karar doğrultusunda Güngören Belediyesi tarafından ilçedeki eskiyen yapı stokunu yenilemek için kentsel dönüşümde kullanılmak üzere imar planları hazırlandı. Eski belediye hizmet alanı, “ticaret ve konut” alanı ilan edildi. İBB, arazide yapılan plan değişikliğine karşı dava açtı. Davalık olan arazi için Güngören Belediyesi 2021 yılı ekim ayında “Semt Güngören” projesi için 73 milyon liralık inşaat ihalesi düzenledi ve arazide inşaat başladı. 8 Şubat'ta müzayede ile konutlar 1.2 milyon-3.2 milyon TL arasında değişen fiyatlara satıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-kamulastirdigi-araziyi-imara-acti_189653.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!