Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bilkent Entegre Sağlık Kampusu Projesi İnşaatında İlk Adım Atıldı

Kamu - özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Bilkent Entegre Sağlık Kampusu projesi inşaatında ilk adım atıldı. Yatırım süresi 42 ay olarak planlanan, ancak Başbakan Erdoğan’ın talebiyle 2016 Nisan ayında tamamlanması gündeme gelen sağlık kampüsünde, çeşitli hizmetler de 25 yıl boyunca DİA İnşaat tarafından sağlanacak.

yapi.com.tr
Bilkent Entegre Sağlık Kampusu Projesi İnşaatında İlk Adım Atıldı

Dünyanın tek seferde inşa edilecek en büyük sağlık kampusu olma iddiasını taşıyan, Avrupa’nın en büyük sağlık tesisi Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, milletvekilleri ve DİA İnşaat Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdolbari Gozal’ın da katıldığı bir törende atıldı.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek olan Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu Projesi, 9 dal hastanesini içeren, toplam 3 bin 662 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampusu olacak. Bünyesinde, 562 yataklı genel hastane, 1144 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 441 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 588 yataklı onkoloji hastanesi, 507 yataklı nöroloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi bulunduran kampüsün toplam kapalı inşaat alanı 1milyon 129 bin 289 metrekare olacak.

Başbakan yine pazarlık yaptı

Temel atma töreninde sözleşmenin 42 ay üzerine olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, “Bir Türk’e bu yakışmaz; dolayısıyla bunu öne çekmemiz lazım. 36 diyor müteahhit firma; Bakanım da '30 ayı geçmemeye çalışıyoruz' diyor. Önümüzde maket var; 24 saat mesai yapacağız. Aynı anda diğer bölümde de çalışmalar başlayacak. Proje zaten hazır. Süratle bu işi yürütmeliyiz. Şu mevsimi kaybetmemeliyiz. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz” diye konuştu.

DİA İnşaat Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Gozal ise bu teklif üzerine, “Sizden alacağımız enerji ve duanızla, 24 saat söz veriyoruz. Nefesimizle çalışacağız. 36 ay hedefimiz. 30 ay başımız üstüne” yanıtını verdi.

Temel atma töreninde Başbakan Erdoğan'a steteskop hediye edildi

Dev sağlık kompleksi, Yönetim Kurulu Başkanlığını Murat Çeçen ile Hassan Gozal’ın yürüttüğü DİA İnşaat tarafından inşa edilecek. DİA İnşaat, yatırım süresi 42 ay olarak planlanan Bilkent Sağlık Kampüsü'nde 25 yıl da çeşitli hizmetler gerçekleştirecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilkent-entegre-saglik-kampusu-projesi-insaatinda-ilk-adim-atildi_112453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!