Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bize de Üç Kuruş Kalsın"

Ümraniye’deki 54 bin metrekarelik hayvan barınağı, 35 milyon TL, vergi dairesine ait bir bina ve 20 dönümlük arazi karşılığında TOKİ’ye verildi. Önemli miktarda yeşil alanı da barındıran arazinin, finans merkezi alanı olarak kullanılacağı öğrenildi.

yapi.com.tr
"Bize de Üç Kuruş Kalsın"

Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokolle, Ümraniye’de bulunan 54 bin metrekare hayvan barınağının takasını öngören karar tasarısı tartışma yarattı. Sol Gazetesi'nden Rıfat Doğan'ın haberine göre, Selami Öztürk, takası “bize de üç kuruş kalsın” şeklinde savunurken, bazı CHP’li Meclis üyeleri, TOKİ ile yapılacak takasa karşı çıkıyor. Bölge 2011’de çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla finans merkezi alanı ilan edilmişti.

Kadıköy Belediyesi Meclisi, önceki gün olağanüstü gündemle toplanarak, kendine ait bir mülkün TOKİ Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile yapılan protokol çerçevesinde takas usulüyle devrini tartıştı. Toplantıda, Ümraniye’de bulunan ve hayvan barınağı olan 54 bin metrekarelik yerin 35 milyon TL, Kadıköy’deki Vergi Dairesi’ne ait iki bina ve 20 dönümlük arazi karşılığında TOKİ’ye devredilmesi için Kadıköy Belediyesi Selami Öztürk’e yetki verilmesi istendi.

Ver barınağı al parayı

Meclis’te tartışma yaratan yetki onayı için Selami Öztürk “Burası zaten Bakanlar Kurulu kararı ile finans merkezi alanı ilan edildi, bu ne demek, burası Kadıköy’ün elinden bedava alınacak, biz ne yaptık, 35 milyon TL, Vergi Dairesi’ne ait iki katlı bina ve 20 dönüm yer karşılığında bir protokol imzaladık, bu belediye barınak da kazansın, üç kuruş bize de kalsın” dedi.

Bazı CHP’li Meclis üyeleri ise 54 bin metrekarelik yerin takas usulüyle TOKİ’ye devredilmesine karşı çıktı ve “Bu Kadıköy’e yapılacak en büyük kötülüklerden biridir” şeklinde konuştu. CHP’li Meclis üyeleri Öztürk’e “Burayı Kadıköy Belediyesi’nin elinden almaya kalksalar bile dava açılır ve bunun için mücadele edilir” diye itiraz etti.

Meclisteki oylamada 5393 sayılı Belediye Yasası’nın 18. maddesine göre Selami Öztürk’e hayvan barınağının TOKİ’ye takas usulüyle devredilmesine ilişkin yetki verilmesi oylaması, itirazlar sonucu hukuk komisyonuna gönderildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bize-de-uc-kurus-kalsin_112466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!