Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den İmar Değişikliği ile Aynı Bölgeye 2. Cami!

TOKİ'nin Mamak Toplu Konut Projesi kapsamında başta "kültür merkezi" olarak gösterilen yere, "imar planı değişikliğiyle" cami yapmaya başladı.

yapi.com.tr
TOKİ'den İmar Değişikliği ile Aynı Bölgeye 2. Cami!

Cumhuriyet Gazetesi'nden İklim Öngel'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile değiştirilen planın ardından, bölgede oturan yurttaşların istememesine karşın kültür merkezinin cami olması için harekete geçildi. Cami inşasına başlanan alana, çok yakın bir mesafede başka bir caminin varlığı dikkat çekiyor.

TOKİ’nin Mamak Harman Mahallesi’nde inşa ettiği toplu konut projesinde yer alan Akdoğan Sitesi’nde, kültür merkezi olarak gösterilen boş alanda 8 yıl boyunca hiçbir çalışma yapılmadı. Projede, “kültür merkezi alanı” olarak ayrılan bölge, site sakinlerinin haberi olmadan imar değişikliğiyle “dini tesisler alanı” olarak değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onayladığı imar değişikliğiyle sitede, cami yapımına başlandı.

Bazı site sakinleri, cami yapılan bögenin çok yakınında bir caminin bulunması ve alanın projede ilk olarak kültür alanı olarak ayrılması nedeniyle imar değişikliğine itiraz etti. 350 adet dilekçeyle TOKİ’ye başvuran site sakinleri, alanın projedeki ilk şekliyle kalması talebinde bulundu.

TOKİ’den Aydoğdu Sitesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu’na yapılan açıklamada, “teslim edilen konutlara hizmet edecek ibadethanenin bulunmaması ve alanın sitenin kuruluşundan beri kullanımaması nedeniyle idareye talep geldiği” kaydedildi.

Talep doğrultusunda hareket edildiğinin belirtildiği açıklamada, “imar değişikliği ile kullanımın kültür alanından dini tesisler alanına dönüştürüldüğü” ve “cami yapımına yönelik ihalenin gerçekleştiridiği, caminin inşaat aşamasında” olduğu bildirildi.

TOKİ’nin açıklamasında tüm bu gerekçelerin sıralanmasının ardından kültür alanı talebine karşılık olarak, “Cami yapımı talebi site yönetimi tarafından idaremize yapımış ve mevzuatlar çerçevesinde işlemler yürütülerek cami yapımı işi ihalesi gerçekleştirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-imar-degisikligi-ile-ayni-bolgeye-2-cami_111808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!