Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu Fotoğraftan 55 Tane Daha Var!

Erzurum Oltu'yu çöle çeviren HES gibi, 55 yeni proje için acil kamulaştırma kararı verildi. Soma'dan Malatya'ya kadar yapılacak yeni HES projeleri, bulundukları yeri, üç yıl önce yemyeşil olan Oltu gibi kurutacak.

yapi.com.tr
Bu Fotoğraftan 55 Tane Daha Var!

Taraf Gazetesi'nden Adnan Keskin'in haberine göre, Bakanlar Kurulu, sadece son 10 gün içinde HES ve Rüzgâr Enerjisi Santralleri (RES) yapımı için 55 ayrı yerde “Acele kamulaştırma kararı” aldı. Kararlar Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre hükümet, bir günde ortalama 5,5 acele kamulaştırma kararına imza atmış oldu.

Bakanlar Kurulu, 22 Mayıs’tan başlayarak sonuncusu 31 Mayıs’ta olmak üzere çoğunluğu HES ve RES yapımına yönelik 55 ayrı acele kamulaştırma kararı aldı ve bunları beş ayrı tarihli Resmî Gazete’de yayımladı. Çeşme’den Artvin’e, Siirt’ten Ordu’ya Soma’dan Malatya’ya, Ardahan’dan Hatay’a kadar birçok ildeki acele kamulaştırma kararlarının çoğunluğu HES, sayıca daha az kısmı ise RES yapımı için alındı.

10 günde kamulaştırma

Buna göre; 22 Mayıs’ta bu amaçla yedi acele kamulaştırma kararı veren Bakanlar Kurulu, 23 Mayıs tarihli Resmî Gazete’de de 12 ayrı acele kamulaştırma kararına imza attı. Ancak, hükümet bununla da yetinmedi. Aynı gün yayımlanan mükerrer Resmî Gazete’de ilave olarak 21 acele kamulaştırma kararı daha yayımlandı. Böylece 23 Mayıs’ta HES’ler için alınan acele kamulaştırma kararı sayısı 33’e yükseldi. Acele kamulaştırma kararları, hızını izleyen günlerde de kesmedi. 24 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de bu kez 10 ayrı ildeki HES veya RES’ler için acele kamulaştırma kararları yer aldı. 31 Mayıs tarihinde de hükümetin HES enerjisinin sürdüğü görüldü. Son olarak hükümetin altı ayrı acele kamulaştırma kararı da 31 Mayıs tarihli Resmî Gazete yoluyla ilan edildi.

Günde ortalama 5,5 kamulaştırma

Buna göre, hükümetin 22 Mayıs’tan başlayarak geçen 10 günlük sürede HES ve RES’ler için yaptığı acele kamulaştırma karar sayısı toplamı 55’e yükselirken, bir günlük ortalama acele kamulaştırma sayısı da 5.5 olarak hesaplandı. Bu arada, Bakanlar Kurulu, 22 Mayıs’tan sonraki süre içinde HES veya RES yapımı dışında Enerji iletim hattı projeleri, Doğalgaz kombine çevrim santrali, havaalanı pist uzunluğunun artırılması nedenleriyle de bazı acele kamulaştırma kararları verdi. Aynı sürede hükümet bazı yerleri kentsel dönüşüm alanı ilan eden kimi yeni kararlara da imza attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-fotograftan-55-tane-daha-var_120757.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!