Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan Posterli HES'e İsyan!

Rize'de HES projesi için ağaçlar kesilince köylüler iş makinesinin önüne geçti. Köprüdeki Erdoğan posteri de "Alet ediliyor" diye indirildi.

yapi.com.tr
Erdoğan Posterli HES'e İsyan!

Radikal'den Muhammet Kaçar'ın haberine göre, Rize’de doğal SİT alanı ilan edilmesine rağmen hidroelektrik santral (HES) inşaatlarının sürdüğü İkizdere Vadisi'nde yapımına yeni başlanan HES projesi için çok sayıda ağaç kesilince Şimşirli Köyü sakinleri iş makinesinin önünde toplanıp “HES'e hayır” diye slogan attı.

Doğal SİT alanı ilan edilen ancak 24 HES planlanan İkizdere Vadisi'nde 7 ay önce yapımına başlanan Şimşirli HES Projesi'ne tepkiler üzerine ara verildi. Bölgede üç gün önce yeniden başlayan çalışma ile yol yapımı için ormanda çok sayıda ağaçın kesilmesi köylülerin tepkisine neden oldu. Yaklaşık 300 kişi yürüyüş düzenleyerek HES şantiyesinin bulunduğu alana geldi. Bu sırada ormanda motorlu testere ile ağaç kesen işçileri gören kadınlar, "Bu ormanın hali ne?" diye bağırarak tepki gösterdi. Tepkiler üzerine ağaç kesimini durduran işçiler uzaklaştı. Köylülerden 68 yaşındaki Osman Aytıntaş, HES şantiyesine giden köprüde asılı Erdoğan posterini indirdi, katlayarak cebine koydu. Altıntaş, "Başbakan'ın fotoğrafını köprüye asarak bu işe alet etmeye çalışıyorlar. Bu fotoğrafı buraya asarak ne demek istiyorlar?" dedi, posteri eve götürüp asacağını söyledi.

Derelerin Kardeşliği Platformu İkizdere Temsilcisi İsmet Ekşi, köy değirmenini çevirmeyecek kadar su bulunan derede ısrarla HES yapılmak istendiğini savunarak "Başbakan bize, Şimşirli HES projesinin askıya alındığını ifade etmişti. 7 ay sonra yine çalışma başlatıldı ve ağaç katliamı yapıldı” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-posterli-hese-isyan_119517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!