Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu Ödül İnovatif Ürünlerin Tanınmasını Sağlıyor

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş.’nin Ürün Geliştirme Danışmanı Özkan Uğurlu ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Metalürji Mühendisi Günnur Ulusoy, Altın Çekül, Yapı Fuarı ve ödül alan ürünleriyle ilgili görüşlerini paylaştı.

yapi.com.tr
Bu Ödül İnovatif Ürünlerin Tanınmasını Sağlıyor

YEM Ödülleri Projesi kapsamında 22. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne “Kale-Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünü ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. değer bulunurken, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün “Matbor” ürünü Gümüş Çekül ile ödüllendirildi.

“Kale-Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünü ile YEM Ödülleri Projesi kapsamında 22. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne layık görülen Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş.’nin Ürün Geliştirme Danışmanı Özkan Uğurlu, Altın Çekül ile ilgili görüşlerini yapi.com.tr ile paylaştı. Uğurlu, neden Altın Çekül’e başvurduklarını şu şekilde açıkladı: “Altın Çekül’e başvuru nedenimiz, inovatif bakış açımızı Altın Çekül ile paylaşıp kemikleşmiş yöntemlerin yerine yenilerini eklemek. Bu ödül sisteminin Türk yapı sektöründeki yeniliklerin ve inovatif çalışmaların yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması adına önemli bir yeri olduğunu düşünmekteyiz”.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2014”, 6 Mayıs 2014 tarihinde, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerine verilecek. Yapı Fuarı’nın tüm sektöre katkısı olduğuna inandığını belirten Uğurlu, “Yenilikleri yaymak ve tanıtmak adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz bu fuarı” dedi.

Daha verimli üretim ve daha hafif ürün

Uğurlu, Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne değer bulunan “Kale-Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünü ile ilgili olarak ise şunları aktardı: “Ürünümüzün önemli özelliği suyun hacimsel ağırlığını kullanarak küçük bir dağıtım noktasından tüm yüzeyi yıkamasıdır. Bu yıkamayı yaparken açık kanal veya kapalı kanala ihtiyaç duymaz. Bu sayede tüm yüzeyler görsel açıda olup, temizliği kolay hale gelmektedir. Bakteri ve kir oluşumuna izin verecek alanları ortadan kaldırmaktadır. Fonksiyon testlerini tam yapmaktadır. Asma klozetlere ait yeni montaj sistemi sayesinde daha kolay ve anlaşılır montaj, klozet kapağı ile tam entegrasyon sağlar. Üretim açısından da daha az kalıp parçası, daha verimli üretim ve daha hafif ürün haline gelir. Dış yüzeydeki tasarımsal kısıtları ortadan kaldırır”.

“Matbor” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulunan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Metalürji Mühendisi Günnur Ulusoy ise Altın Çekül ile ilgili olarak şunları söyledi: “MTA Genel Müdürlüğü’nün görevi, ülke madenciliğine her aşamada yardımcı olmak ve ülke madenlerimizin en iyi şekilde değerlendirilmesine yol gösterici olmaktır. Bu amaçla, Eti Kırka Bor Tesisi’nde biriken tesis atıkları ve beraberinde dünyada önemli pomza rezervlerine sahip olmamız nedeniyle bu önemli iki endüstriyel hammaddenin değerlendirilmesine yönelik yapmış olduğumuz çalışmayı ülkemiz inşaat sektörüne tanıtmak amaçlı olarak Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen bu yarışmaya katıldık. Ödül sistemi, jüri üyelerinin değişik meslek branşlarından oluşması sebebiyle geniş bir perspektiften bakılmasını sağlamakta ve ürünlerin daha objektif olarak değerlendirilebildiği görüşündeyim. Sistem olarak, kamu kuruluşlarını da kucaklayan bir yapı sergilemesinin, sistemin şeffaflığının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Ürününü geliştirmiş olan araştırmacıların, yatırımcıların dikkatini çekerek sektöre yeni ürünler ve yeni bakış açıları ile katkı sağlayacaktır”.

Ulusoy, Yapı Fuarı ile ilgili olarak ise şu değerlendirmede bulundu: “Yurtiçi ve yurtdışından sektörün bir araya geldiği ve sektördeki ürünlerin, yeni gelişmelerin profesyonel veya amatör ziyaretçilere sunulduğu bu platform, firmalara her yıl geliştirdikleri ürünlerini sergileme olanağı sunmakta, bizim gibi araştırmacılara da ilham kaynağı olmaktadır”.

2 kat çevreci bir ürün

Ulusoy; Gümüş Çekül Ödülü’ne layık görülen Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü “Matbor” ürünü ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı:Üründe bağlayıcı olarak çimentonun olmaması nedeniyle alternatif ürünlere göre daha hafif olmaktadır. Bu ise gerek binanın statiği açısından taşıdığı yükü azaltacak gerekse ülkemizin deprem kuşağında yer aldığı göz önüne alındığında can ve mal güvenliği açısından önem arz edecektir. Pomzanın kullanılması ile de, piyasada mevcut olan ürünlere karşı daha doğal, ısı ve ses yalıtım değerleri yüksek bir malzemenin üretimi gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıca çimento gibi prizlenme süresi olmadığından, ürün daha kısa sürede üretilerek sevkiyata hazır hale gelebilecektir. Bağlayıcı olarak bor tesis atıklarının kullanılmasıyla ülkemizin bor rezervleri göz önüne alındığında oluşan tesis atıkları değerlendirilmiş olacak, ürünümüze “pişirilerek üretilen alternatif ürünlere” göre düşük sıcaklıkta pişirilmesiyle enerji tasarrufu ve tesis atıklarının bertarafı olarak 2 kat çevreci bir ürün özelliği kazandıracaktadır”.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-odul-inovatif-urunlerin-taninmasini-sagliyor_119403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!