Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Çalı’da HES’e İzin Vermeyeceğiz”

Bursa Nilüfer’de yapılmak istenen HES’e karşı mahalle sakinleri bir araya geldi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca yaptığı açıklamada, “Burada doğanın katledilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

yapi.com.tr
“Çalı’da HES’e İzin Vermeyeceğiz”

Koronavirüse karşın Nilüfer Çalı'da yapılmak istenen hidroelektrik santral (HES) inşaatı sürüyor. Çalı Göleti Sulama Hattı üzerinde yapılacağı açıklanan santralin AKP’li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’e ait olduğu belirtilirken, Bursa Valiliği’nin web sitesinde de 1,2 Megawatt gücünde ve 1,152 Megawatt elektrik üretim kapasiteli olacağı kaydedilen santral için öncelikle boru hattı döşendiği bildirildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle birçok iş yeri çalışmalarını durdururken Öz’e ait şirketin, bölgede çalışmalara başlaması tepkiye neden oldu. Mahalle sakinleri yapılan HES’e karşı durmak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, “Rant hırsı, salgın söz konusu olunca da bildik yüzünü gösterdi. Bu doğa harikası yerde doğayı katletme peşindeler. Biz bölge halkıyla birlikte her koşulda buna dur diyeceğiz.” dedi. “Biz bu yüzü tanıyoruz” diyen Karaca, “Rant olan her yerden, Kazdağları’ndan tanıyoruz, Bergama’dan, Artvin’den, Yenişehir Kirazlıyayla’dan tanıyoruz. Onların çıkarları uğruna burada doğanın katledilmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

HES projesinin olduğu bölgenin arkeolojik SİT alanı olduğunu ve Uygulama İmar Planı kapsamında Nilüfer Belediyesi tarafından kent parkı alanı olarak belirlendiğini vurgulayan Karaca şunları söyledi: “Bölgedeki tarım üreticileri ile ovada ve dere kenarındaki küçük bahçelerin kullandığı suyun kaderinin, enerji şirketinin insafına bırakılması kabul edilemez. Çalı’da planlanan bu elektrik üretimi sadece şirketin para kazanması için yapılacak, projenin kamusal özelliği yok.”

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da koronavirüs salgınının yeşile, toprağa, tarım alanlarına ve suya sahip çıkmak gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, “Bu rant hırsından vazgeçin. Çalı halkının taleplerine kulak verin. Bir şey yapılacaksa insanların bundan mutluluk duyması gerekir. Burada insanların beklentilerini, taleplerini hiçe sayılarak, o kadar itiraza rağmen, bugünler fırsat bilinerek bu borular döşenmeye çalışılıyor. Geleceğimize kast ediliyor. Bundan vazgeçin! Çünkü Çalılılar da kararlı, biz de kararlı olarak desteğe devam edeceğiz.” diye seslendi.

Firma sahibi Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’e seslenen CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da, Başkan Öz’ün ana işinin tarım olduğunu anımsatarak, “Tarımla uğraşan bir kişinin HES’lerin yaratacağı tahribatı çok iyi bilmesi gerekiyor. Elini vicdanına koyup Çalı halkının sesine kulak vermelidir.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calida-hese-izin-vermeyecegiz_179582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!