Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadınların Maden Direnişi Sürüyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde bakır, çinko ve kurşun çıkaran maden şirketi atık havuzu oluşturmak için iş makinelerini devreye soktu. Bölgenin mera alanı ve tarım arazilerine yakın olduğunu belirten Kirazlıyayla Köyü kadınlarının şirkete tepkisi sürüyor.

yapi.com.tr
Kadınların Maden Direnişi Sürüyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde bakır, çinko ve kurşun çıkaran maden şirketi, maden ocağı için atık havuzu oluşturmak için iş makinelerini devreye soktu. Kirazlıyayla Köyü kadınları başta olmak üzere çevreciler şirkete tepki gösterdi ve eylem yaptı. Kirazlıyaylalılar, şirketin iş makineleri ile çalışma yaptığı bölgede bekleyişlerine devam ederken hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; tesisin köy halkı ile jandarmayı karşı karşıya getirdiğini ifade eden CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman şöyle konuştu: “Köyün girişlerini günlerdir kapatıyorlar. Köylü kendi merasına, hatta kendi mezarlığına dahi geçemiyor. Bölgede tarlası olan çiftçiler tarlasına gidemiyor, hayvanlarını otlatmak isteyen köylüler hayvanlarını ahırdan çıkaramıyor. Kimi kimden koruyorsunuz?”

 

 

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan, Erkan Aydın, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Yenişehir Kirazlıyayla köyünde maden zenginleştirme tesisine karşı direnen köylülere destek vermek için bölgeye gitti.

Milletvekilleri inşaat alanında incelemeler yaptıktan sonra köylülerin taleplerini dinleyerek, doğa katliamına son verilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadinlarin-maden-direnisi-suruyor_179993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!