Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erdoğan Çamlıca Camisi'ni Beğendi, Taksim'e de Cami Yapılacak

Türkiye - İspanya 4. Hükümetlerarası Zirvesi için Madrid'e giden Başbakan Recep Recep Tayyip uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çamlıca'ya yapılacak caminin tamamlandığında güzel olacağını ifade eden Erdoğan, Taksim'de bulunan mescidin yerine de cami yapılacağını söyledi.

yapi.com.tr
Erdoğan Çamlıca Camisi'ni Beğendi, Taksim'e de Cami Yapılacak

T24'ün haberine göre, Erdoğan'ın açıklamlarından satır başları şöyle:

Çamlıca cami projesi

90’ı aşkın proje yarıştı. Avrupa’da binaya bakınca ‘bu katedral, bu kilise’ diyebiliyorsunuz biz de baktığımızda ‘bu cami’ diyebilmeliyiz. Klasikten moderne çok ilginç adaylar da vardı. Modern çizgi adına çok garip projeler de vardı. Cami mimarisi özellikli bir konu. Eseri gördüğünüzde ‘evet bu bir ibadethanedir, camidir’ diyebilmeniz lazım.

Ayrıca jüride olsam ikinci seçmezdim. Neden birinci seçmeyip spekülasyonlara yol açıyorsun? Kültür merkezleriyle, seminer ve sergi salonlarıyla, etrafıyla bütün bir proje. Belki şimdi maketleriyle çok anlaşılmıyor. Ama bittiği zaman güzel olacak emin olun.

AVM olacak mı?

Camilerin altında, sağında, solunda bu tip ticari yerler de olmamalı. Ben bu tip projelere temelden karşıyım. Cami projesinin tartışmasına eyvallah. Tartışılsın. Ama bir çok eleştiri bilmeden yapılıyor. Neymiş orası meskun mahal değilmiş? Gidip baktın mı? Yok yeşil alan zarar görecekmiş. Orada yeşil alan zaten yok ki. Oradaki tüm antenleri toplayıp tek kulede Küçük Çamlıca’ya taşıyoruz. İhalesini yıl sonuna kadar yapmayı düşünüyoruz.

Taksim'e cami yapılacak mı?

Evet yapılacak. Şimdiki mescidin yerinde, etrafında birkaç bina daha var. Onların orası bir ada. Maksem’in arkası. Birkaç parsel kamulaştırılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-camlica-camisini-begendi-taksime-de-cami-yapilacak_103140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!