Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çanakkale’ye Köprü Geliyor

Başbakan’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı. Köprü müjdesi, bölgedeki emlak fiyatlarını ciddi oranda arttırırken, feribot sırası beklemekten bunalanlar bu habere sevindi.

yapi.com.tr
Çanakkale’ye Köprü Geliyor

DHA'nın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, geçen cuma günü yaptığı Bakanlar Kurulu toplantısında Çanakkale’ye Boğaz Köprüsü müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğaz Köprüsü için imzayı attığını, süreç başladığını ve 18 Mart 2017’de kazmayı vuracaklarını açıkladı. Televizyonlarda köprü müjdesini canlı yayında izleyen Çanakkaleliler’i büyük bir heyecan sardı. Yaklaşık 30 yıldan bu yana söylemden öteye gitmeyen ve bugüne kadar bir hayal olarak kalan Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün, Gelibolu İlçesi’nde Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii’nde yapılması planlanıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün kuleler arası açıklığının 2023 metre olacağı ve 2023 yılına kadar hizmete gireceği bildirildi.

Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Başbakan’ın canlı yayında köprü müjdesini vermesinin bölgede heyecan yarattığını söyledi. Köprünün, sadece Lapseki ve Çanakkale için değil, bölge ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

"İnşallah hep birlikte 2017’nin 18 Mart’ın da kazmayı vuracağız ve Çanakkale’ye yeni bir köprü kazandırmış olacağız. En önemlisi, boğaz geçişlerinde feribotlarda yaşanan sıra beklemeyle ilgili sorun kökünden çözülmüş olacak. Bölgemiz insanına da ekonomik olarak çok şey kazandıracak. Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok büyük değişiklikler olacağına inanıyoruz. Lapseki ve çevresi bakir bir bölge. Bu bölgeye çok büyük talepler var. Köprüyle beraber bu bölgeye talepler artmaya başladı. Başbakanın canlı yayında temelin atılacağı tarihi söylemesiyle birlikte bölgemizde farklı bir heyecan yaşanmaya başladı."

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki olarak imar ve altyapı yönünden de köprüye hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Biz buradaki çarpık düzene kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizim bir düzenimiz var burada ve devamını sağlayacağız. Lapseki’ye olan talebin karşılanması önemli. Önümüzdeki yıllarda burada bir nüfus artışının olacağı görünüyor. Biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Şu an Lapseki’nin nüfusu 15 bin civarında ama alt yapısı, suyu, doğalgazı ve sosyal alanlarıyla birlikte Lapseki’nin altyapısını 50- 60 bin nüfusa göre hazırlıyoruz."

Haritaya köprüye kondurdu

Lapseki’de 6 yıldan bu yana emlakçılık yapan Selahattin Bodur ise, köprünün yapılacak olması nedeniyle ilçede büyük bir hareket görüldüğünü söyledi. Emlak sektöründe son 2-3 yılda muazzam bir alışveriş yaşandığını ifade eden Bodur, Lapseki İlçesi ve bağlı Çardak beldesinin sırtlarında deniz gören ve yolu olan yerler ile ilçeye bağlı Suluca ile Kemliklialan bölgelerinde arsa ve tarlaların revaçta olduğunu belirtti. Bodur, şöyle dedi:

"Tabii ki 2- 3 yıl önce dönümü 10 bin lira olan yerler bugün için dönümü 50- 70 bin lira arasında gidiyor. İstanbul, Bursa gibi yerlerden birçok yatırımcı bizi arıyor. Depo için yer talep ediyorlar. Satılık daire, arsalara çok büyük talep var. Köprü söylentisinden sonra talepte büyük bir patlama yaşandı. Zannediyoruz ki bayramda ve sonrasında iyi talepler olacak."

İlçede emlakçı Sadettin Atasoy ise, Başbakan Yıldırım’ın köprünün temelinin 18 Mart’ta atılacağını söylemesi ile emlak sektörünün patladığını söyledi. Atasoy, "Şu anda bütün yatırımcıları bekliyoruz" dedi. bodur, ofisindeki Çanakkale haritasına Gelibolu-Lapseki arasına bir köprü fotoğrafının şimdiden yapıştırdı.

Çok sayıda kişi köprünün yapılacak olmasını güzel bir gelişme olarak değerlendirdi. Feribotlardaki araç sıralarının kalkacak olması ve saatlerce feribot sırası beklemekten kurtulacak olmaları nedeniyle sevinçli olduklarını belirtti. Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yapılmasının, gelir kaynağı oluşturacağını belirten yörede oturanlar ilçede arsa fiyatlarının şimdiden kat kat arttığını, satılık arsa bulmanın bile zor olduğunu söyledi.

Biga İlçesi’nde oturan Cahit Akkayalı da "Köprü yapılacak ama geç kalınmış bir karar. İstanbul’a üç köprü yapıldı da bir tane de Çanakkale’ye yapılması gerekirdi. 18 Mart’ta temelin atılacağını duyduk. Memnun oluruz. Bir an önce yapılsın" dedi.

ETİKETLER: Çanakkale köprü
http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkaleye-kopru-geliyor_150749.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!