Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çankaya Köşkü "Müze" mi Olacak?

Eğer Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilirse 1932 yılından bugüne kullanımda olan Atatürk ve İnönü'den Gül'e kadar 11 Cumhurbaşkanının ikamet ettiği Köşk'ün "müze" yapılması düşünülüyor.

yapı.com.tr
Çankaya Köşkü "Müze" mi Olacak?

Atatürk Orman Çiftliği içerisinde 150 dönüm üzerine yapılan devasa bina resmiyette “yeni Başbakanlık Binası” , halk arasında ise “AK Saray” olarak geçiyor. Silüeti iyice belirginleşen bina bitmek üzere. Ağustos ayında hizmete hazır hale gelecek.

Erdoğan “AK Saray” a, Köşk “Müze”ye

Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre, binanın bitim tarihi dikkat çekici. Cumhurbaşkanlığı seçimine yetişiyor.Yetişmek zorunda çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Ağustos sonrası çalışmalarını burada sürdürmek istediği biliniyor. Erdoğan’ın kafasındaki planın yeni Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak bu bina olduğu söyleniyor. Burası bir nevi “Devlet Başkanlık Sarayı” olarak kullanılacak. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcıları ile üst düzey bazı bürokratların makamları burada olacak.

Eğer Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilirse Çankaya Köşkü ne olacak? Bunun formülü de bulunmuş. 1932 yılından bugüne kullanımda olan Atatürk ve İnönü’den Gül’e kadar 11 Cumhurbaşkanının ikamet ettiği Köşk’ün “müze” yapılması düşünülüyor

http://www.yapi.com.tr/haberler/cankaya-kosku-muze-mi-olacak_120651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!