Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Devlet Mezarlığı, Başbakanlık Konutu'na Kurban mı Gidecek?

AOÇ’de yapımı süren Başbakanlık Konutu nedeniyle devlet mezarları tahrip olabilir.

yapi.com.tr
Devlet Mezarlığı, Başbakanlık Konutu'na Kurban mı Gidecek?

AOÇ’de (Atatürk Orman Çiftliği) Başbakanlık Konutu’nun yapımı devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mert Taşçılar'ın haberine göre, konut için, AOÇ’nin tarihi çekirdek alanı çevresinde 40 metre genişliğinde yol inşaatları sürüyor. Bu amaçla protokol yollarına ek olarak Devlet Mezarlığı içerisinden de yol yapımı planlanıyor.

Mezarlar zarar görebilir

“Başbakanlık kampusu ve civarındaki yollara ilişkin koruma amaçlı nazım imar planı” kapsamında hazırlanan ek protokol yolu, Devlet Mezarlığı’na Gazi Mahallesi Silahtar Caddesi’nden giriş yapılacak şekilde planlandı. Bu noktadan giriş yapan protokol yolu, mezarlıkların yanından geçerek tören kapısına kadar ilerleyecek. Bu doğrultuda tören kapısı da kapatılarak iptal edilecek. Plana göre yol yapım çalışmaları mezarların çok yakınında olacak. Bu kapsamda mezarlara zarar gelmesi de ihtimal dahilinde.

Devlet Mezarlığı’nda ise eski Başbakan Bülent Ecevit ile Atatürk’ün silah arkadaşı Fevzi Çakmak’ın yanı sıra Ali Fuat Cebesoy, Fahrettin Altay, Kazım Özalp, Kâzım Karabekir, Refet Bele gibi Kurtuluş Savaşı’nda görev almış komutanlar yatıyor.

Yol kararı için gerekli izinler de alındı. Aynı zamanda geçen ay Başbakanlık Konutu’nun yapıldığı alana ek olarak AOÇ arazisinden 271 bin metrekare daha alınmıştı. Alınan alanda Atatürk’ün doğduğu ev olan Selanik’teki evin birebir aynısının da olduğu “Atatürk Evi”, arazilerin Başbakanlık’a verilmesiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/devlet-mezarligi-basbakanlik-konutuna-kurban-mi-gidecek_112808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!