Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çaycuma Belediye Başkanı Filyos'tan Umutsuz

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Danıştay 10. Dairesi'nin Filyos'ta kamulaştırmaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Şahsi düşüncem, yüzde 80 iptal olacak. Serbest bölgeden aşırı umut görmedim" dedi.

yapi.com.tr / AA
Çaycuma Belediye Başkanı Filyos'tan Umutsuz

Danıştay'ın bir hakim görevlendirdiğini, bilirkişi heyetiyle keşif yapılacağını söyleyen Mithat Gülşen, konuyla ilgili olarak Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk'le de görüştüklerini ifade etti ve "Şahsi düşüncem, yüzde 80 iptal olacak. Ben serbest bölgeden aşırı umut görmedim çünkü ben serbest bölgelerde şunu gördüm. Danıştay, zaman zaman bir sebepten veya bir cümle eksikliğinden bunları iptal edebiliyor. Daha önce Sakarya'da da iptal etmiş" diye konuştu.

Filyos Projesi'yle ilgili devletin yeniden rapor hazırlayacağını anlatan Mithat Gülşen, şunları kaydetti:

"Tekrar ilgili bakanlıklar çalışma yapacak. Bakanlar Kurulu'nda yeniden sanayi bölgesi ilan edilecek. Tekrar bir bakanlığa yetki verilecek. Böylelikle süreç uzayacak. İlan edilen serbest bölgeler iptal edilecek; çünkü burada birinci serbest bölge, kısmen olayın içine giriyor. Bu karar ilan edilen karma endüstri bölgesini de etkileyecek. Aynı zamanda havaalanı pistinin uzamasını da etkileyecek bu olay. Liman olayımız devam edecek. Bu kararın ilan edilen birinci ve ikinci karma endüstri bölgesinin hepsini kapsayacağını düşünüyorum. Bundan dolayı da iptal edilecek. İptal olursa da tekrar başa döneceğiz. Tekrar devlet ve hükümet çalışma yapacak. Bu da bizim biraz zaman kaybımıza neden olacak".

Bakanlık savunma hazırlıyor

Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü yetkilileri de Danıştay'ın kararıyla ilgili çalıştıklarını belirterek, dava aşamasının sürdüğünü ve bakanlıklarının konuyla savunma hazırladığını kaydetti.

Danıştay 10. Dairesi'nin Filyos'la ilgili kararında, "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun değişik 27. maddesinde öngörülen ve yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için gerekli koşulların kısmen gerçekleştiği anlaşıldı. Serbest bölge ilan edilen alandaki taşınmazların 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesine göre acele kamulaştırılmasına ilişkin bölümünün yürütülmesinin durdurulmasına, dava konusu Bakanlar Kurulu kararının serbest bölge ilanı ile sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin kısmına yönelik yürütmenin durdurulması istemine ise ara karara cevap alındıktan veya ara karara cevap verme süresi geçtikten sonra ve uyuşmazlık konusu mahalde bilirkişi raporu alındıktan sonra incelenmesine karar verildi" ifadesi yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/caycuma-belediye-baskani-filyostan-umutsuz_116916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!