Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çelik İhracatçıları Birliği'nden 'Lobi' Açıklaması

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunda son zamanlarda sektör hakkında ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını duyurdu. Ekinci, yakın bir zamana kadar yapılan zararına satışları taban alıp, daha sonra emtia fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların ardından,

yapi.com.tr / AA
Çelik İhracatçıları Birliği'nden 'Lobi' Açıklaması

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunda son zamanlarda sektör hakkında ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını duyurdu. Dünya ile entegre olmuş çelik sektörünün, dünyada ve Türkiye'de ortaya çıkan her türlü olumlu veya olumsuz hareketin yansımasını anında gösterdiğini belirten Ekinci, yakın bir zamana kadar yapılan zararına satışları taban alıp, daha sonra emtia fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların ardından, yüzde 1-2 gibi 'çok cüzi' kar marjının oluşması üzerine lobi oluşturmaya çalışan bazı inşaat firmalarının, sektörü itham ettiklerini savundu.
    
''Bugün yaşanılan durum, (yüksek karlar ediyorlar) şeklinde kamuoyunu yanıltarak devletten nemalanabilmek için sektörümüzü haksız yere ve kasten suçlayan bazı inşaat firmalarının ve ticaret odalarının söylevinden ibarettir'' diyen Ekinci, tüm tesislerin tam kapasiteyle çalıştığını, geçtiğimiz yıl 29 milyon ton olan üretimin, bu yıl 4 milyon ton arttığını, 10 milyon ton civarında tüketim yapan Türk inşaat sektörünün ihtiyacını tam olarak karşılayan sektörün, artan ürünleri ihraç etme mecburiyeti, sorumluluğu ve bilincinde olduğunu vurguladı.
    
Ekinci, şunları kaydetti:

''Bu tür yanlış bilgileri ortaya atan, gerçekleri çarpıtarak yetkilileri yanıltan bazı kurum ve kuruluşlar, sektörümüz aleyhine lobi çalışması yapmaktadırlar. Rekabet Kurumu yakın bir zamanda bu tür iddialar üzerine sektörümüzü incelemeye almış ve yapılan inceleme sonunda iddiaların asılsız olduğu kanaatine varmıştır. Buna karşın asılsız iddialar devam etmektedir. Dünya ile kıyasıya rekabet eden Türk Çelik sektörü, doğru hareket ettiği inancı ve gönül rahatlığıyla bundan sonra da yapılacak her türlü inceleme için kapılarını sonuna kadar açmıştır. İnşaat sektörü içerisindeki bazı firmaların belirli dönemlerde ortaya attığı bu iddialara rağmen Türk Çelik üreticileri, yurt içinde ve yurt dışında ürünlerinin kalitesi ve dünya ile rekabet edici fiyatlarıyla Türk inşaat sektörüne hizmet vermeye devam etmektedir''.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-ihracatcilari-birliginden-lobi-aciklamasi_89481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!