Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Karşı Atak

Çelik İhracatçıları Birliği, çelik sektörünün gelişimi doğrultusunda ihracat pazarlarını koruma ve geliştirme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayında Kolombiya’da gerçekleştirilen dinleme toplantısına katılan Çelik İhracatçıları Birliği, şimdi de Kolombiyalı alıcıları ve ülkenin en prestijli gazetelerinin temsilcilerini Türkiye’de ağırladı.

yapi.com.tr
Çelik İhracatçıları Birliği'nden Karşı Atak

Çelik İhracatçıları Birliği, Kolombiya pazarını kaybetmemek için önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kolombiya ile yeni işbirlikleri kurmak, Türk çelik ürünlerinin kalitesini ve üretim tesislerini göstermek amacıyla hayata geçirdiği alım heyeti programında sektör temsilcilerini Kolombiyalı ithalatçılarla buluşturdu. Heyette, Kolombiyalı ithalatçı firmaların yanı sıra Kolombiya’nın en yüksek tirajlı El Espectador, Portafolio, La Republica ve Dinero gazetelerinden temsilciler yer aldı.


Türk çelik ürünleri ve sektör hakkında bilgilerin paylaşıldığı heyet programında, iki ülke temsilcileri arasından karşılıklı görüşmeler gerçekleştirdi. Kolombiya heyeti görüşmelerin ardından İzmir bölgesindeki Türkiye’nin en büyük çelik üreticileri arasında yer alan İzmir Demir Çelik, Kocaer Demir Çelik, Özkan Demir Çelik fabrikalarını ve İskenderun’da bulunan Yolbulan Metal, İskenderun Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik fabrikalarını ziyaret etti.

"İhracat pazarlarımızı korumak ve geliştirmek hayati önem taşıyor"

Kolombiya, Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarından birini oluşturuyor. Ancak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kolombiyalı üreticilerin talebiyle, Türkiye’den ihraç edilen inşaat demiri ve profil ürünleri için başlattığı koruma önlemi soruşturmaları halen sürüyor. Türk çelik sektörünün bu soruşturmalar sürerken yaşadığı kayıplar da devam ediyor.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kolombiyalı ithalatçı firmalar ve gazetecilerin yer aldığı heyeti ülkemizde ağırladık. Kolombiyalı firmalarla sektör temsilcilerimiz çok verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca heyete katılan basın mensupları gazetelerinde ülkemiz çelik sanayisi hakkında olumlu yazılar paylaştı. Bu durum bizi çok mutlu etti. İhracat pazarlarımızı korumak ve geliştirmek bizim için hayati önem taşıyor, bu doğrultuda alım heyetlerinin önemine de inanıyoruz. Ayrıca Kolombiya’da yaşadığımız koruma önlemi soruşturmalarındaki haklılığımızı kanıtlamak adına çeşitli lobi faaliyetleri yürütüyoruz. Kolombiyalı gazetecilerin Türk çelik sanayisi ile ilgili kaleme aldıkları olumlu yazılar haklılığımızı kanıtlamamızda bize önemli oranda destek oldu.  Bu çalışmalar sonunda Kolombiya’nın Türk çelik ürünlerine karşı başlattığı korunma önlemi soruşturmalarının lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz” dedi.

2008 yılından bu yana davaya konu inşaat demiri ve profil ürünleri ihracat pazarlarını 128'den 163'e yükselttiklerini ve 101 ülkede söz konusu ürünlerin ihracatını artırdıklarını belirten Namık Ekinci, “İhracat yapan ülkelerin ürünlerini dampingli veya devlet teşvikli olarak ihracat etmelerine kesinlikle karşıyız. Aynı zamanda korumacı önlemlerin adil olmayan bir biçimde ve serbest ticaret kurallarına karşı kullanılmasını da tasvip etmiyoruz. Kolombiyalı üreticiler, kârlılıklarını arttırmak için Türk çelik ürünlerinin ülkeye girişini engellenmek istiyor. Bu çaba uzun vadede hem kendilerine hem de tüketicilerle birlikte ülke menfaatine zarar verecek. Firmaların bu gibi yöntemleri kullanmak yerine hükümetlerinden yeni yatırımlar için teşvik ve maddi yardım talep etmeleri daha faydalı. Türk çelik sektörü olarak Kolombiyalı sanayicilerle her zaman işbirliğine açığız” diyerek sözlerini bitirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-ihracatcilari-birliginden-karsi-atak_117109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!