Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cennet Koyu Moloz Yığınıyla Doldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı turizm bölgeleri Çamyuva ile Olimpos arasındaki Cennet Koyu'ndaki sahile, bir kamyondan moloz döküldü.

yapi.com.tr
Cennet Koyu Moloz Yığınıyla Doldu

DHA'nın haberine göre, Kemer'in ünlü turizm bölgeleri Çamyuva ve Olimpos arasında kalan ve halk dilinde 'Cennet Koyu' olarak adlandırılan Alacasu Koyu'nda, Kemer Belediyesi'ne ait olduğu iddia edilen bir kamyon, damperindeki molozları kıyıya boşaltırken tatilciler tarafından görüntülendi. Olaya tanıklık eden Doğa Derneği Antalya Temsilcisi Çağlar İnce, kamyonun salı günü saat 10.00 sıralarında Alacasu Koyu'na gelerek molozları boşalttığını söyledi.

Belediyeye soruldu

Bu koyda koruma altındaki Kemer orkidesi başta olmak üzere en az 4 endemik tür bulunduğunu belirten Çağlar İnce, olaya tepki gösterdi. Cennet Koyu'nun Beydağları Sahil Milli Parkı içinde yer aldığına dikkati çeken İnce, birçok koyun otel benzeri yatırımlarla dolduğu için burasının artık insanların ulaşabildiği son koylardan biri olduğunu dile getirdi. İnce, "Kemer Belediyesi'ni aradık ve neden moloz döküldüğünü sorduk, ancak bilgilerinin olmadığı belirtildi. Kemer Belediyesi'nin mi yoksa kamyoncunun inisifiyatifi mi bilmiyoruz" dedi.

Önemli doğal yaşam alanı

Bölgenin doğal yaşam açısından önemli olduğunu, Expo 2016 Antalya'nın konseptindeki endemik türlerin bir kısmının bu bölgede yaşadığını anlatan Çağlar İnce, "Aynı zamanda yüzerken bir caretta caretta ile karşılaşmıştım. Belek ve birçok sahilde otel yatırımları, havai fişek ve ışık yoğunluğu nedeniyle burası caretta carettalar için de son yaşam alanlarından biri durumunda. Moloz dökümünün yapıldığı koy çok önemli doğal alanlardan biri ve korunması gerekiyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cennet-koyu-moloz-yiginiyla-doldu_121208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!