Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme, Plastik Kirliliğini Yüzde 30 Düşürecek

Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) programına katılan İzmir’de pilot ilçe seçilen Çeşme, plastik kirliliğini iki yılda yüzde 30 düşürme taahhüdü verdi.

yapi.com.tr
Çeşme, Plastik Kirliliğini Yüzde 30 Düşürecek

Çeşme Belediyesi, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından başlatılan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) programına katılan İzmir’de uygulamaların başlayacağı pilot ilçe olarak seçildi.

WWF-Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre belediyenin programa katılması dolayısı ile 27 Temmuz 2020 günü Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ile WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar’ın katılımı ile protokol imzalandı.

Yeşil Ekonomi’de yer alan habere göre; protokol kapsamında Çeşme’de gerçekleşen plastik kirliliğinin iki yıl içinde yüzde 30 oranında gerilemesi gerekiyor.

İzmir’in ise en geç 2030 olmak üzere, 2025-2030 arasındaki bir dönemde plastik kirliliğini sıfıra indirmesi gerekiyor.

Plastik kirliliği için son tarih 2030
Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) platformuna üye olan şehirlerin 2030 yılına kadar doğaya plastik atık bırakmayacağına dair bir niyet beyanı imzalaması, bunun akabinde 6 ay içinde bir eylem planı geliştirerek pilot bir bölgede iki yıl içinde plastik kirliliğini yüzde 30 oranında düşürecek uygulamalara başlaması, bu çalışmalara liderlik edecek kurum içi personel ataması ve sürdürülebilirlik raporlarının bir parçası olarak mevcut durum ve yıllık hedefleri belirleyen bir izleme planı geliştirmesi ve bunları paylaşması gerekiyor.

Türkiye Akdeniz’i en fazla kirleten ülke
WWF tarafından 2018 yılında yayınlanan “Plastik Kapanından Çıkış: Akdeniz’i Plastik Kirliliğinden Kurtarmak” raporundaki bilgilere göre ise Türkiye Akdeniz’i en fazla kirleten ülke konumunda bulunuyor.

Bununla birlikte Akdeniz’deki kirliliğin yüzde 95’i plastik atıklardan oluşturuyor ve Akdeniz’de bir kilometre karede 5 milimetreden küçük 1,25 milyon plastik parça bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-plastik-kirliligini-yuzde-30-dusurecek_181113.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!