Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme’de Acele Kamulaştırmalar İptal Edildi

Çeşme Projesi’ndeki acele kamulaştırmaların tamamı Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edildi.

yapi.com.tr
Çeşme’de Acele Kamulaştırmalar İptal Edildi

İzmir’in Urla ve Çeşme ilçelerinde bulunan 511 araziye ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan ‘acele kamulaştırma’ kararı sonrası tartışmalar devam ediyor. Yaşanan gelişmelerin ardından İlk olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararıyla Zeytineli Alaşar Ovası’nın olduğu bölgede 293 adet parselin acele kamulaştırması kararının kaldırılması Resmi Gazetede yayınlanmıştı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; iimdi de Cumhurbaşkanı kararıyla Alaçatı’daki ve Zeytineli’nde kalan parseller de dahil olmak üzere, tüm araziler üzerindeki acele kamulaştırma kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı’nın 2523 sayılı kararı uyarınca, “Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamındaki bazı taşınmazın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki 24/1 2020 tarihli ve 2054 sayılı Cumhurbaşkanı kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı kamulaştırma kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.

 

 

Kararı değerlendiren Avukat Şehrazat Mercan, “Yapılaşmanın önüne geçilmesi için öncelikle bu alana ilişkin kararın iptal edilmesi lazım. Aksi halde, kamulaştırmalar iptal edilmiş bile olsa, sonuçta tüm o bölgenin üst kullanım hakkı Cumhurbaşkanlığı’na devredilmiş durumda. Benim düşüncem ilerleyen günlerde ya takasa zorlayacaklar ya da minik paylar vererek arazileri alacaklar. Davalar devam ediyor. Şehir Plancıları Odası’nın yayınladığı 5 maddelik çekinceler devam ediyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-acele-kamulastirmalar-iptal-edildi_179949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!