Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme Projesi'nde Plan Aşamasına Geçildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi için su sorununu çözdüklerini belirterek, projede plan aşamasına geçildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Çeşme Projesi'nde Plan Aşamasına Geçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi ile ilgili süreç devam ederken, projeyle ilgili tartışmalar da sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi için İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirilen Çeşme Projesi Su Yönetimi, Çeşme Projesi Ulaşım Çözümleri ve Turizm Konsept Grubu toplantılarına katıldı. Bakan Ersoy, toplantı sonunda basın açıklamasında bulundu.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; daha önce projenin yapılmasını isteyen ve projenin iptali için dava açan TMMOB ve STK'lerin de içinde bulunduğu bir platform kurulmuştu. Platformla ilgili gelen soruya ise Bakan Ersoy, TMMOB'un ve projeye karşı çıkan diğer STK'ların sorunlarını dinlediklerini ve platformu bilgilendirdiklerini belirterek, "Platformun itiraz ettiği konuları ele alarak çözüm üretiyoruz. Sıkıntıları nasıl gideririz diye çalışmalarımız devam ediyor. Sorunları çözdükçe onlara iletmeye devam edeceğiz. Mutabık kalırız kalmayız o ayrı bir konu ama biz çözerek devam edeceğiz." dedi.

Bakan Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Projesi Çeşme etabı için düzenli olarak toplandıklarını söyleyerek, "Bugün hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem Çeşme Belediyesi hem de Ticaret Odası ile 4'üncü toplantımızı yaptık. Projemiz artık biraz daha şekillenmeye başladı ve soru işaretleri de giderilmeye başladı. Bugün su ile ilgili çalışmayı tamamlamış olduk. Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda bölgenin su kaynaklarını bölgeye bırakarak, ozmos arıtma sistemiyle maliyet hesaplamaları da çıktı. Bu hesaplamalar, Türkiye genelindeki turizm bölgelerinde kullanılan sudan çok daha ucuz. Bugün ulaşımla ilgili sorunları konuştuk. Üniversitelerimizden de görüş alıyoruz." diye konuştu.

Projenin hazırlandığını söyleyen Bakan Ersoy, “Projedeki üçüncü aşamamız ise projedeki belirtmiş olduğumuz konseptlerin proje alanına yansıtılması. Bugün planın oluşturulması ile ilgili kısmını tartıştık. Projede görev alacak kişilerin ve sosyal grupların isimleri netleşmeye başladı, onları da bir hafta içinde tamamlayıp artık projenin plan aşamasını çalışmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-projesinde-plan-asamasina-gecildi_180972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!