Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çıkarılan Yönetmelikle Tam Bir Çevre Katliamı Yapılacak"

Çevre Gönüllüleri Grubu'nun Başkanı Filiz Ersan, ormanlık alanları petrol boru hatları, enerji santralleri, petrol ve doğalgaz aramalarında faliyet gösteren işletmelere açan yönetmeliği eleştirdi.

yapi.com.tr
"Çıkarılan Yönetmelikle Tam Bir Çevre Katliamı Yapılacak"

Resmi Gazete'nin 18 Nisan 2014 Cuma günkü sayısında yayınlanan Orman Kanunu'nun 16, 17 ve 18'inci maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler ile ormanlık alanlarda enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz boru hattı, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verileceği duyuruldu.

DHA'nın haberine göre, Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, evinde düzenlediği basın toplantısında yönetmeliği eleştirdi. Ülkeyi yönetenlerin yeşil krizi geçirdiğini ve son yeşilleri de yok edebilmenin çabasına girdiklerini öne süren Filiz Ersan şöyle konuştu:

"Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre suç işlenmiştir. Orman alanlarının üstü işletmelere açılıyor. Altını da mühimmat, silah, bomba ne yaparsanız yapın deniliyor. Çıkardıkları yönetmelikle tam bir çevre katliamı yapılacaktır. Madem bunlara izin veriyorsunuz çıkarın yangını, patlatın bombaları, orman yansın, bitsin, biz de kurtulalım. Bu ihanet yönetmeliği, sözde ülke ekonomisine katkıymış. Bu kaynaklarımızı satarak ekonomik kalkınma olmaz, bu bir bahane. Bunlar ülkeye ateşten gömlek giydirdiler. Bu yerler hatırlı kişilere, arazi mafyalarına, terör örgütlerine, rantçılara, yağmacılara çok güzel özel bir icattır."

Kanunu çıkartanların akıllarının kurnazlığa çok güzel çalıştığını savunan Filiz Ersan, "Doğalgazı, petrolü gel orman içine koy diyorlar. 'Üstünü işlet, altına da ne halt edersen et' diyerek kontrolü bırakıyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir örnek var. HES'ler, TOKİ'ler yağma Hasan'ın böreği Türkiye olduk. Böyle devam ederlerse mezar yapmaya ve yatacak yeriniz kalmayacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük orman katliamı ile karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

Yönetmeliğin ardından eylem başlatma kararı aldıklarını kaydeden Filiz Ersan şunları söyledi: "Yönetmeliğin iptali için Marmaris'ten başlayan ve ülkemizin her şehrine yayılan imza kampanyası başlatarak çevre koruma eylemleri düzenleyeceğiz. Hafta başında Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı ve Bakanlara kararın iptali için dilekçe göndereceğiz. Sonuç alamadığımız takdirde uluslararası örgütlerin destek vermesini isteyeceğiz. Ülke genelinde bulunan yüzün üzerindeki çevre örgütleriyle irtibata geçtik, herkesin desteğini bekliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/cikarilan-yonetmelikle-tam-bir-cevre-katliami-yapilacak_119599.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!