Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tamamlama İhalesi, Projeyi Yarım Bırakan Şirkete Verildi

Elazığ Belediyesi, 42 milyona ihale ettiği meydan projesini tamamlayamayan şirkete, 35 milyonluk tamamlama ihalesini de verdi.

yapi.com.tr
Tamamlama İhalesi, Projeyi Yarım Bırakan Şirkete Verildi

Elazığ Belediyesi’nin 19 Şubat 2021 tarihinde ‘Elazığ Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi' işi için gerçekleştirdiği ihaleyi 42 milyon 285 bin lira maliyetle Murat Özcan'ın sahibi olduğu Özsal İnşaat- İmaj Altyapı ortaklığı aldı.

Elazığ Belediyesi 27 Mayıs 2022 tarihinde aynı projeyle ilgili yine ‘Elazığ Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi ikmal yapım işi' adıyla ikinci bir ihale daha yaptı. Bu ihaleyi de 35 milyon 223 bin 223 TL maliyetle yine Murat Özcan İnşaat ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ aldı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; AKP'li Elazığ Belediyesinin kent meydanı projelerinin kronikleşmiş bir sorun haline geldiğini belirten CHP Meclis Üyesi Murat Akkoç, şunları söyledi: “Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın seçim vaatleri arasında olan kent meydanları maalesef belediyenin kronikleşmiş bir sorunu haline geldi. Daha önce 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Düzenlemesi ve Yeraltı otoparkı, yapım işi mahkemelik olmuştu ve uzun bir süre iş yarıda kalmıştı.

Şimdi ise bir başka proje olan ve eski ismiyle Ahmet Aytar Meydanı olarak bilinen ve projenin bitmesiyle Cumhuriyet Meydanı ismi verileceği duyurulan  Kent Meydanı yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesi projesinde harcanan maliyet. Elazığ Belediyesi burada yapılacak kent meydanıyla ilgili 19 Şubat 2021 yılında ihale yapıyor ve ihaleyi 42 milyon bedelle Özsal İnşaat alıyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak 27 Mayıs 2022 yılında yine aynı projeyle ilgili ‘Elazığ kent meydanı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi ikmal yapım' işi adıyla bir ihale daha yapılıyor. Bu ihaleyi de 35 milyon 223 bin 223 TL'ye yine Özsal İnşaat alıyor. 42 milyonluk bir ihale 15 aylık süreçte 77 milyonu buluyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tamamlama-ihalesi-projeyi-yarim-birakan-sirkete-verildi_192990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!