Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Özel Adalara Rağbet Yok
BÖLÜM SPONSORU

Costa Group İstanbul, Bodrum ve Antalya’da Arazi Arıyor

Rusya’daki sektör profesyonellerini bir araya getirerek büyüyen Türk sermayeli grup şirketi Costa Group, Rusya’da kazandığını Türkiye’de yatırım yapmak için kullanacak.

yapi.com.tr
Costa Group İstanbul, Bodrum ve Antalya’da Arazi Arıyor

p>İstanbul’da bir 'elite residence' proje hazırladıklarını açıklayan Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, bunun için iyi bir lokasyonda arazi arayışlarının sürdüğünü dile getirdi. Daha önce İtalya’da başladıkları ve devam ettirecekleri butik otel ve villa projesi için de Bodrum ve Antalya’da arazi aradıklarını belirten Çalgüner, arazi tercihlerinde en önemli kriterlerinin lokasyon olduğunu vurguladı.

Çalgüner, “Arazinin doğru bir yerde olması ve mal sahibinin yapılacak işin konsepti ve kalitesi konusunda bizimle hemfikir olması çok önemli. Antalya ve Bodrum’da yapacağımız butik oteller, daha önce İtalya’da Forte Dei Marmi’de inşaatına başladığımız ve 2013’ün Mayıs ayında açılacak ultra lüks butik otellerin benzeri olacak. Bu konseptin Türkiye’de bir benzeri yok” diye konuştu.

Enerji santrali kuracak

Enerji alanındaki planları hakkında da bilgi veren İzzet Çalgüner, “Şu an keşif aşamasındayız; ancak üretim alanında yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu, güneş, rüzgâr, hidroelektrik olabilir. Hidroelektrik santral kurma fikri son sırada. İlk etapta 20 megavatlık kurulu bir güç hedefliyoruz. Bir sonraki hedefimiz ise, 100 megavat olacak. Türkiye’nin hangi bölgesinde yatırım yapacağımızı bilemiyoruz. Bu alanda bölgeler belirlenmiş durumda. Bize neresi kalırsa, orayla ilgileneceğiz” dedi.

Türk iş adamlarına Rusya’da yol gösterecek

İnşaat alanında Rusya'da tercih edilen bir marka haline geldiklerini anlatan İzzet Çalgüner, Rusya'da iş yapmak isteyen herkese bir iş olduğunu ve burada yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara rehberlik edebileceklerini kaydetti. Rusya’da bir Türk şirketi olarak iş yapmanın zor taraflarından bahseden Çalgüner, sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bir o kadar da avantajı var. Rusya’da olmanın en büyük avantajı, bu ülkenin zengin ve hala bakir olmasıdır. Bunun dışında hizmet sektörünün hala yeterince gelişmemiş olması, inşaattan turizme kadar birçok alan için Rusya’yı çok büyük bir pazar durumuna getirmektedir. Bu eksiklik, yavaş yavaş kapanıyor. Fakat biz 10-15 yıl daha, her gün azalarak da olsa, doğru Türk firmalarının burada iş yapabileceğine ve buradaki pastadan pay alabileceğine inanıyoruz”.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/costa-group-istanbul-bodrum-ve-antalyada-arazi-ariyor_100234.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!