Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Özel Adalara Rağbet Yok
BÖLÜM SPONSORU

Costa Group İstanbul, Bodrum ve Antalya’da Arazi Arıyor

Rusya’daki sektör profesyonellerini bir araya getirerek büyüyen Türk sermayeli grup şirketi Costa Group, Rusya’da kazandığını Türkiye’de yatırım yapmak için kullanacak.

yapi.com.tr
Costa Group İstanbul, Bodrum ve Antalya’da Arazi Arıyor

İnsana yatırım yaparak büyüdük

Costa Gorup’un kuruluş hikâyesi ve yapısını da anlatan İzzet Çalgüner, “Krizde tüm firmaların personel çıkardığı bir dönemde, yetenekli sektör profesyonelleri ile anlaşıp insana yatırım yaptık. Bu da bizim için büyümenin anahtarı oldu. Ortaya koyduğumuz farkla da krizi tam anlamıyla fırsata çevirdik” dedi. Bugüne dek inşaat alanında Capital Partners, Capital Group, BEL Development, Donstroy, IKEA, RMB Invest, Torgovy Kvartal gibi isimlerle çalışan Costa’nın ayrıca İstanbul, Katar ve Dubai’de de ofisleri bulunuyor. Costa olarak İtalya ve Amerika’da ise farklı sektörlerde faaliyet gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.

2012’de ciro 500 milyon dolara, istihdam 3000’e çıkacak

İstihdam ve ciro hedeflerini açıklayan Çalgüner, “Geçen yıl ciromuz 200 milyon dolardı. Bu yıl sonundaki hedefimiz ise 500 milyon dolar. Mühendis ve yönetim kadromuz 300’ü aşkın sayıda. Şu anki toplam istihdamımız 2 bin 500; yıl sonunda bu sayının 3000 olmasını hedefliyoruz. Kurum olarak çok kültürlü bir yapıya sahibiz ve her milletten çalışanımız bulunuyor” diye konuştu.

Kalite ve liderlikte dünya çapında ödül

Costa olarak başarılarını tamamlayan ödüllerini de anlatan İzzet Çalgüner, uluslararası çapta başarılarının dünyadaki otoriteler tarafından da görüldüğünü söylerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşaat sektöründeki yatırımlarımızla Business Initiative Directions’ın (BID) Paris’te düzenlenen 2012 Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, kalite anlamında ‘uluslararası yıldız’ unvanıyla Altın Kategoride Liderlik Ödülü’nün sahibi olduk. Costa olarak 28 Mayıs’ta New York’ta düzenlenen B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi’nde de Altın Kategori’de liderlik ödülünü de kazanmıştık. Yurt dışında faaliyet gösteren bir Türk firması olarak, her iki ödülü de faaliyet gösterdiği ülke adına alan ilk Türk kuruluşu olduk”.

Dünyaya yayılacak Türk kahve zincirinin temelini attı

İnşaat dışında gıda sektörüne de kısa bir süre önce girdiklerini söyleyen Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı Çalgüner, dünyada marka olacak Türk kahve zinciri GO!SPRESSO’nun ilk noktasını 8 ay önce Moskova’da açtıklarını anlattı. Başta İstanbul olmak üzere Dubai, Miami, New York ve Milano’da birer şube açmak için yer aradıklarını belirten Çalgüner, yıl sonuna kadar Miami ve Dubai şubeleri ile Rusya’da 4 yeni noktanın açılmasını planladıklarını bildirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/costa-group-istanbul-bodrum-ve-antalyada-arazi-ariyor_100234.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!