Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Demircan: 'Tarlabaşı'nda Duran Bir Şey Yok'

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğiyle kentsel dönüşüm kapsamında yapımına devam edilen Tarlabaşı 360 projesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Demircan, projenin devam ettiğini söyledi.

yapi.com.tr
Demircan: 'Tarlabaşı'nda Duran Bir Şey Yok'

Proje kapsamında bugün satışa çıkarılan rezidans ve ofislerin tanıtım toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projenin neden belediye öncülüğünde ve bir kentsel dönüşüm mantığı içinde yapılması gerektiğini anlattı. Demircan, "Projeye başlamadan önce Tarlabaşı sakinleriyle anketler yaptık ve sahiplerinin neden buraya yatırım yapmadığını sorduk. Ortaya 4 neden çıktı. Bunlar, binaların taban oturumlarının çok küçük olması, otopark olmaması, binaların tescilli yapılar olması nedeniyle değişiklik yapılmasının zor olması ve çevrenin kötü olmasıydı. Bunun üzerine dönüşüm sürecini başlattık. İhaleyi Çalık Gayrimenkul kazandı. Büyük bir maket hazırladık. Vatandaşlarla oturup tek tek anlaştık. Önümüzdeki bir yıl içinde inşallah mutlu sona ulaşılacak. Zaman zaman insanlar proje, akamete mi uğradı diye tartışıyor. Duran bir şey yok, proje devam ediyor" diye konuştu.

"Şehirler 200 yıllık devrelerde kendilerini yenilemek zorunda kalıyor"

Kentsel dönüşümün yapıldığı Tarlabaşı 360 projesinde iki hususa dikkat ettiklerinin altını çizen Demircan şöyle konuştu: "İlk olarak şehrin ruhunu, yani sokaklarını, binaları, cephelerini korumak, ikincisi ise kurul ile birlikte adım adım ilerlemek. Bu proje ile birlikte sokaklar aynı şekilde kalacak. Bazı binaların cepheleri aynı şekilde kalacak. Peki ne değişecek? Binalar içten birbirlerine kontak halinde geçecek ve altlarında da otoparklar olacak. 200 yıllık devrelerde şehirler kendilerini yenilemek zorunda kalıyor. Hayatın yeni fonksiyonları bizlere birşeyleri dayatıyor."

Demircan konuşmasında Beyoğlu'nda tarihi mekanların bulunduğu alanlarda son 10 yılda yapılan kentsel dönüşüm ve yenilenme projeleri hakkında da bilgiler verdi.

"Ofisler 2015, rezidanslar 2016'da teslim edilecek"

Toplantıya katılan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin de projenin detayları ile ilgili teknik bilgiler verdi. 2007 yılında başladıkları projede satış aşamasına geldikleri için heyecanlı olduklarını kaydeden Yetgin, proje kapsamında yapılacak ofislerin 2015 yılı sonunda, rezidansların ise 2016 yılı sonunda teslim edileceğini belirti.

Öte yandan toplantıda proje için hazırlanan reklam filmi basın mensuplarına izlettirildi. İçinde rezidans, ofis, konut ve ticari alanlardan oluşan Tarlabaşı 360 projesi, toplam 20 bin metrekarede 269 binadan oluşuyor. Bugün satışa çıkan rezidansların fiyatı 289 bin dolardan, ofisler fiyatı ise 503 bin dolardan başlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demircan-tarlabasinda-duran-bir-sey-yok_126363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!