Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Doğal ve Arkeolojik Alanda Maden İşletecekler

Denizli ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde kalan, etrafında, ‘Sürdürülebilirlik Koruma Bölgesi’ ve arkeolojik höyükler bulunan 329 futbol sahası büyüklüğündeki alanda “torf ocağı” açmak için bakanlığa başvuruda bulunuldu.

yapi.com.tr
Doğal ve Arkeolojik Alanda Maden İşletecekler (Fotoğraf: AA)

İTM Torf şirketi, Denizli ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde kalan 234.38 hektar yani 329 futbol sahası büyüklüğündeki alanda “Torf Ocağı ve Eleme-Ayırma Tesisi” projesi için geçen aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Şirketin projesi için karar verildi ve çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü’nde yurttaşların görüşüne açıldı. Bu sürecin ardından son kararın verileceği projenin yapılacağı alan ise tartışma konusu.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; şirketin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunda yazan bilgilere göre projenin yapılacağı yer Gökgöl Sulak Alanı Koruma bölgesi olarak bilinen “Sürdürülebilir Koruma Bölgesi” içerisinde kalıyor. Ayrıca sazlık-bataklık ve tarım arazilerinden oluşan alanın etrafında da arkeolojik sit alanları bulunuyor.

Şirketin ruhsat alanı 2020’ye kadar Işıklı Gölü Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı, 2. derece doğal sit alanı olan Işıklı Gölü Nitelikli alan ve Işıklı Gölü Sürdürülebilir Alanı sınırları içerisinde yer almaktaydı. Ancak daha sonra alanın koruma statüsü “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak değiştirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogal-ve-arkeolojik-alanda-maden-isletecekler_201443.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!