Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Madenköy’de Yeni Maden için Harekete Geçildi

Maden işletmelerinin kuşattığı, patlatmalar nedeniyle toprak kaymalarının yaşandığı Çayeli’nin Madenköy mahallesinde yeni maden için harekete geçildi.

yapi.com.tr
Madenköy’de Yeni Maden için Harekete Geçildi (Fotoğraf: AA)

Bölgedeki maden işletmeleri nedeniyle toprak kaymalarının yaşandığı Rize’nin Çayeli ilçesi Madenköy Mahallesi’nde yeni bir işletme için harekete geçildi. SSS Yıldızlar Holding’e bağlı şirket; altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko madeni açmak için başvuru yaptı. Başvuru onaylanırsa, orman ve çay bahçelerinin ortasına, evlerin dibine kurulacak madende patlatmalar meydana gelecek.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; aralarında 3 S Madencilik, Eti Gümüş, Nesko Madencilik, Yıldız Bakır gibi maden tekellerini barındıran, SSS Yıldızlar Holding, son olarak, 3 S Madencilik adına çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlattı. Madenköy Mahallesi’nde 1426,47 hektar büyüklüğünde ruhsata sahip şirket, 8 bin 557 metrekarelik alanda kapalı ocak yöntemiyle maden işletmek istiyor.

Uzun yıllardır maden şirketleri tarafından kuşatılan bölgede ormanlık alanlar ve çay bahçeleri bulunuyor. Daha önceki madenler nedeniyle ev duvarları çatlayan, topraklarında kaymalar meydana gelen mahallede kurulmak istenen yeni madende yılda 216 bin kilogram dinamit ve binlerce exel ve elektrikli kapsül kullanılacak. Kapalı maden ocağının işletme aşamalarında kontrollü ve kontrolsüz toplamda 4 bin 240 kilogram toz meydana gelecek. Patlamaların meydana geleceği, binlerce tozun meydana çıkacağı madenin yerleşim yerine uzaklığı ise sadece 285 metre.

Haberin tamamına linkten ulaşılanbilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madenkoyde-yeni-maden-icin-harekete-gecildi_201216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!