Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğalgazın 'Altın Çağı'nı Hangi Ülke Yaşayacak!

Uluslararası Enerji Ajansı, "Yükselen gaz talebiyle gelecek 5 yıllık dönemde doğalgazın 'altın çağı'nı Çin yaşayacak" vurgusunda bulundu.

yapi.com.tr
Doğalgazın 'Altın Çağı'nı Hangi Ülke Yaşayacak!

Bloomberg HT'nin haberine göre; UEA yayınladığı 2014 orta dönem doğalgaz piyasası raporunda, Çin'deki hava kirliliğini azaltmak için ortaya konulan çözümün en büyük bölümünü doğalgazın oluşturacağı belirtildi.

Raporda, 2019 yılında Çin'in gaz talebinin iki katına çıkacağı öngörülürken bu durumun dünyanın geri kalan bölgelerinde gerçekleşecek olan büyüme oranlarındaki küçük düşüşleri dengeleyeceği ifade edildi. Çin'in 2019'da ulaşım, elektrik ve sanayi sektöründe yüzde 90'ın üzerinde bir artışla, 315 milyar metreküp gaz tüketebileceği kaydedildi.

Doğalgaz ticaretinde çok daha etkin bir döneme giriyoruz diyen UEA İcra Direktörü Maria van der Hoeven, Asya-Pasifik bölgesi ve özellikle Çin'deki büyüyen sıvılaştırılmış doğalgaz talebinin Avustralya ve Kuzey Amerika'daki özel yatırımcılar tarafından karşılanacağını açıkladı.

2019'da küresel LNG ticaretinin yarısı Avustralya tarafından sağlanırken, Kuzey Amerika da yüzde 8'lik ticari paya sahip olacak.

Ayrıca raporda, Avustralya, Kanada ve ABD gibi sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinin önde gelen ülkelerinin 2019'a kadar ticaret miktarını yüzde 40 artırarak 450 milyar metreküplük gaz tüketeceği kaydedildi.

Doğalgaz talebindeki artışla ilgili gelecek 5 yıla dair öngörülerin ve detaylı analizlerin yer aldığı raporda, doğalgazda küresel talebin tahmin edilen periyodun sonuna kadar her yıl yüzde 2.2 aratacağı öngörülüyor. Artış oranı geçen yıl 2.4 olarak tahmin edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgazin-altin-cagini-hangi-ulke-yasayacak_121169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!