Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir törenle 17 Kasım Perşembe günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Banyo ve seramik alanında dünyanın lider üreticileri arasında yer alamayı hedefleyen Grubun, hedefine daha fazla üreterek

yapi.com.tr
1 Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

br />


Bakan Ergün: Bu merkezin açılışı, işaret ettiği bazı gerçekler açısından çok önemli

VitrA İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, pazar lideri bir firmanın inovasyon merkezi kurmasının işaret ettiği bazı gerçekler açısından önemini vurgulayarak, "İstisnasız bütün şirketler, bir yandan faaliyet alanlarında kendilerini geliştirirken, bir yandan da yeni fırsatlar peşinde olmalı" dedi. Bir ülkenin küresel bir güç olabilmesi için güçlü markalarının ve şirketlerinin olması gerekliliğinin altını çizen Ergün, firmalar için Türkiye pazarında lider olmanın yeterli olamayacağını kaydetti. "Artık küresel ekonominin kuralları çok farklı" diyen Ergün, bu anlamda ar-ge ve inovasyonun önemine işaret etti. Ergün, Türkiye'nin enerji, ucuz emek ve ucuz hammadde rekabetinde kendine bir avantaj sağlayamayacağını, rekabet gücünü inovasyon ve markalaşmaktan alaması gerektiğini vurguladı.


VitrA İnovasyon Merkezi ofis katı 

Bülent Eczacıbaşı: Eczacıbaşı, bütüncül bir felsefeyle hareket ediyor

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, söz konusu tesisin Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun ar-ge çalışmalarına uzun yıllardır yaptığı yatırımların vardığı en ileri noktayı simgelediğini kaydetti ve inovasyonun itici gücünü sürdürülebilirliğin oluşturduğunu söyledi. Atııkları adımlarla sadece ekonomiyi değil, çevreyi ve sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurararak faaliyetlerini şekillendirdiklerini ifade eden Eczacıbaşı, bütüncül bir felsefeyle hareket ettiklerini, ar-ge çalışmalarıyla hammaddeyi bilinçli kullanmayı hedefkediklerini sözlerine ekledi. AB'nin gelecek öngörülerinin merkezinde inovasyonun yer aldığına değinen Eczacıbaşı, "'Vizyon 2023 Türkiye' hedefimize ulaşma yolunda stratejik bir araç olarak konumlandırdığımız inovasyon için, açık ve net hedefler doğrultusunda sağlıklı bir yol haritası çizmemiz gerekiyor'' şeklinde konuştu.


VitrA İnovasyon Merkezi ofis katı 

Hüsamettin Onanç: Stratejimizin ana unsurlarını inovasyon, tasarım ve sürdürülebilirlik oluşturuyor

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç ise Avrupa'da önümüzdeki üç yıl içinde ilk üç firma arasında yer almayı hedeflediklerini, stratejilerinin ana unsurlarını ise inovasyon, tasarım ve sürdürülebilirliğin oluşturduğunu söyledi. Artı değer katan, farklılık yaratan her türlü ürün ve hizmeti inovasyon olarak değerlendirdiklerini aktaran Onanç, bir süreç olarak gördükleri inovasyon faaliyetleri için yıllık 30 milyon TL'lik bir bütçe ayırdıklarını, VitrA İnovasyon Merkezi'nde 75 ar-ge uzmanının çalışacağını sözlerine ekledi.

''Grubumuzun patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model olmak üzere toplam 856 tescil belgesi bulunuyor. Bu konudaki öncü kuruluşlarımızdan EYAP Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2009 yılında Türk Patent Enstitüsü'nden 'en fazla endüstriyel tasarım başvurusu yapan kuruluş' ödülünü aldı. İnovasyon merkezinde yaratılacak yeni teknoloji, süreç ve ürünlerin, bu ivmeyi artırarak sürdüreceğine inanıyoruz''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-yapi-urunleri-grubunun-sermayesi-vitra-inovasyon-merkezi_89806.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • eczacıbaşı yeni sıhhi tesisat ürünleri ile sürdürülebilir mimariye her zaman önder olmuştur. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!