Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir törenle 17 Kasım Perşembe günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Banyo ve seramik alanında dünyanın lider üreticileri arasında yer alamayı hedefleyen Grubun, hedefine daha fazla üreterek

yapi.com.tr
1 Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

br />


İnovatif Eczacıbaşı ürünleri

Ilık hissi veren karo

Ilık hissi veren karo Warmtouch, seramiğin sağladığı hijyen ve bakım kolaylığı gibi üstünlükleri ahşabın sıcaklığıyla birleştirerek, yepyeni bir konfor sunuyor. Isıl iletkenlik katsayısı düşürülen karolar, dokunulduğunda insanda ılık bir yüzeyle temas edildiği duygusunu uyandırıyor. Yerden ısı kaybını da azaltan Warmtouch, yalnız ıslak mekanlarda değil, evin her bölümünde keyifle kullanılabiliyor.

Su kullanmadan hijyen sağlayan pisuvar

Yeni nesil susuz pisuvar, günde 100 kere kullanılan standart bir pisuvarın yılda yaklaşık 150 ton olan su tüketimini sıfıra indirerek, su tasarrufuna önemli bir katkı sağlıyor. Tasarım ve montaj detaylarındaki yenilikler sayesinde, önceden montajı yapılmış standart pisuvarlar, ek bir işleme gerek olmadan susuz pisuvarla değiştirilebiliyor. Sıvı akışını algılayarak sistemde bulunan manyetik elemanların birbirini etkilemesiyle açılan valf, sıvı girişi bittikten sonra tekrar kapanarak tesisattan gelen kokuyu engelliyor, su kullanmaksızın hijyen sağlıyor. İstendiğinde temiz su girişiyle de kullanılabilen ürün, kartuş ve temizlik jeli gerektirmiyor, 2 adet lityum pille 5 yıl süreyle çalışıyor.

Dünyanın ilk “şekil değiştiren” lavabosu

Uzaktan bakınca banyo tezgahı gibi gözüken yüzeyin elastik malzemesi, suyu açınca çukurlaşarak lavaboya dönüşüyor. Akan su, duvardaki giderden boşalıyor. Yıkama işlemi bitip su kapatıldığında, Transform lavabo yeniden tezgaha dönüşüyor. Duvarın içinde gizlenen silgeç, tezgahı temizliyor. Elastik bir malzemeden tasarlanan ürün, akan suyun hızını keserek sıçramayı azaltıyor.

Işığı geçiren karo

VitrA Ceraluce karolar, üretim aşamasında içine eklenen özel maddeler sayesinde yarı ışık geçirgen hale dönüşüyor ve ışığı diğer tarafa geçiriyor. Standart karolara oranla daha ince ve hafif olan ürün, demonte profil sistemiyle kolayca sökülüp takılabiliyor. Döşenmeden önce karonun arkasına yapıştırılan desen şablonları istenildiğinde değiştirilerek, mekanda yenilik yapmaya olanak tanıyor. Arka yüzeye opsiyonel olarak yerleştirilen LED ışık sistemi ise duvardan yansıyan değişken desen ve renklerle, mekana görsel bir zenginlik katıyor.

Kolay döşenen karo

Geleneksel karo döşeme yöntemine farklı bir boyut kazandıran VitrA Click, 100 m2'lik bir evin zeminini bir günde döşemeyi mümkün kılıyor. Döşenir döşenmez kullanılmaya başlanan karolar, arka yüzeyine yapıştırılan mekanik tutunma aparatları sayesinde, istenildiğinde takılıp çıkartılabiliyor. Zamandan ve bütçeden tasarruf sağlayan, kolayca kesilebilen derz dolgusuna sahip VitrA Click serisi, evini ve işyerini  yenilemek isteyenlere hem yer, hem de duvarda büyük kolaylık sunuyor. Click Floor Lift ise yükseltilmiş döşeme plakaları üzerine aynı yöntemle uygulanıyor, ancak derz aralıkları boş bırakılıyor.

Yüzeyleri koruyan teknolojiler

VitrA Protect: Üretim aşamasında uygulanan VitrA Protect teknolojisiyle yüzeyindeki gözenekleri kapatılan parlak porselen karolar, lekelenmeye karşı korunmuş oluyor, yeniden uygulamaya gerek olmadan uzun yıllar aynı kalitede kullanılabiliyor.

VitrA Clean: Su lekeleri ve kireç artıkları, çoğu banyo için önemli bir sorun. VitrA Clean teknolojisi, lavabolar, klozetler, bideler ve seramik duvar karolarına, özel solüsyon ve sırlama yöntemiyle su damlasının temas açısı arttırılarak hidrofobik yüzey özelliği kazandırılıyor. Bu teknoloji sayesinde seramik ürünler uzun süre lekesiz ve temiz kalıyor.

VitrA Hygiene / Antibacterial: Seramik sağlık gereçleri ve sırlı seramik karolarda uygulanan VitrA Hygiene sırlama teknolojisi, içerisindeki Gümüş (Ag+) iyonları sayesinde nemli ortamlarda bile bakterilerin yayılmasına karşı %100’e yakın koruma sağlanıyor.

Dünyanın ilk PVD kaplı seramik lavabosu

Water Jewels serisindeki platin renkli çanak lavabo, PVD yüzey kaplama teknolojisi uygulanan ilk seramik lavabo olma özelliğini taşıyor. Bu kaplama teknolojisi ile mevcut teknolojilere oranla çizilme ve aşınma direnci önemli ölçüde yükseltilmiş bulunuyor.

Çift renkli lavabo

Ahşap dolapla aynı renkte üretilen dış yüzeyi ve beyaz renkli iç yüzeyi ile G1 Lavabo  banyoya yepyeni bir kimlik kazandırıyor. Lavabo ve geniş depolama alanı yaratan dolap, ışıklı aynalarla tamamlanıyor.

Sonsuzluğa uzanan lavabo

Yüksek kaliteli gözeneksiz yüzeyiyle Burgbad tezgah lavabo, kolayca temizlenebiliyor. Dayanıklı ve parlak kalması için cilalanabiliyor.  Döküm malzemeyle üretilen bu lavabo, ince ve keskin hatlar ile düz çizgilere sahip. İstenirse lavabo ve tezgah 2800 mm'ye kadar yekpare olarak üretilebiliyor.

Dünyanın ilk 'tek parça' lavabosu

İstanbul Koleksiyonu’nda yer alan dünyanın ayakla entegre üretilen ilk lavabosudur. Metal yerine seramik tapalı sifon kullanılarak formda bütünlük sağlanıyor. Lavabo, yüzeylerin uzun süre lekesiz ve temiz kalmasını sağlayan VitrA Clean teknolojisine sahip.

Kendi kendini temizleyen batarya

Style X banyo bataryası, özel silikon perlatörüyle çıkış ucunda biriken kireci kendi kendine temizleyerek, her kullanımda aynı kusursuz akışı sunuyor. El duşu çıkışına entegre olarak tasarlanan duş kumandası özelliği ile kullanıcıya ayrıcalık sunarken, ısı ve debi ayarlı özel kartuşu, su ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Yüzey koruması

Parlak ve rölyefli karoların yüzeyindeki özel koruyucu, paketleme ve döşeme sırasında ürünlerin çizilmesini önlüyor. Derz dolgusunun karonun yüzeyine bulaşmasını engelleyerek, döşeme sonrasında kimyasal maddeyle temizlenmesi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Paketlemede karoların arasına yerleştirilen straforun kullanılmasına gerek bırakmayan ürün, paketlerin daha küçük yapılmasına ve çevrenin korunmasına yardımcı oluyor.

Her banyoya uygun çözümler

System Fit, her mekana uyum sağlayan, farklı işlevler için geliştirilmiş, birbiriyle eşleştirilebilen değişik boyutlarda dolap ve üniteleriyle; keyifli, kullanışlı ve kişiye özel banyolar yaratma olanağı sunuyor. 28 seramik lavabo ve üç solid lavaboyla uyumlu dolaplar; iki yükseklik, üç derinlik, dört kulp, beş genişlik ve dört renk seçeneğiyle her türlü beğeniye hitap ediyor.

Sahibini tanıyan armatür

Isı ve debi ayarını elektronik olarak kontrol eden SEM termostatik banyo bataryası, dört kullanıcıya kadar kaydedilen kişisel tercihleri bir sonraki banyoda hatırlayarak, tek tuşla uygulamaya geçiriyor. Böylece, istenilen sıcaklığa ulaşıncaya kadar sudan tasarruf etme olanağı sunuyor. Ayarlanan sıcaklık değerine 10 saniyeden kısa sürede +/- 0,5° hassasiyetle ulaşılabiliyor ve tek dokunuşla suyun akışı durdurulup yeniden başlatılabiliyor. Armatür çıkış ucu, el duşu, su jeti veya duş başlığından suyun akmasına imkan sağlayan SEM; sıcaklık kilidiyle, çocuk ve yaşlıları, su sıcaklığındaki ani değişimlerden ve ayar hatası sonucu oluşabilecek kazalardan koruyor.

Akıllı armatür

Özel elektronik kartuşuyla suyun sıcaklık ve debisini kontrol eden akıllı Freedom lavabo bataryası, gizli perlatörüyle suyun yumuşak, dolgun ve sıçramadan akmasını sağlıyor. Dakikada en fazla sekiz litre su akışına izin vererek tasarruf sağlayan batarya, maviden kırmızıya renk değiştiren ışıklı kumdanda düğmesi ile, suyun sıcaklığını görsel olarak anlama imkanı sunuyor. Debisi arttıkça ışığı parlaklaşan Freedom bataryada suyun sıcaklığı, kumanda düğmesiyle kolayca ayarlanabiliyor. Özel poliüretan malzemeden üretilen gövdesiyle pirinç armatürlerden yedi kat daha hafif olan ürün, üç kullanıcının tercih ettiği ısı ve debi ayarlarını kaydedebiliyor, "temizlik modu" sayesinde, temizlik sırasında su tasarrufu sağlıyor.

Sıçratmayan pisuvar

Ağaç kovuğundan esinlenilerek tasarlanan sıçratmayan yüzey teknolojisine sahip pisuvar, gizli elektronik sensörü sayesinde kişiyi sadece kullanım anında algılayarak yıkama yapıyor, gereksiz su tüketimini engelliyor. Yabancı maddelerin hazneyi tıkamasına izin vermeyen küçük bir süzgece sahip ürün, özellikle yoğun trafiği olan alanlarda, çok daha az deterjan ve su kullanımı ile hijyenik bir ortam sağlıyor.

Dünyanın en az su harcayan ilk klozeti

Alman Standartları Enstitüsü LGA'dan dünyada ilk kez onay alan su tasarruflu klozet, isteğe göre 2,5 ya da 4 litre suyla fonksiyon yaparak %60'a varan su tasarrufu sağlıyor.

Kombi dostu armatür

C-Line lavabo bataryası, 90° sola hareket edebilen özel kartuşu sayesinde, orta konumda açıldığında bile kombi, şofben gibi ısıtıcıları çalıştırmıyor, enerji tasarrufu sağlıyor ve cihazların ömrünü uzatıyor. Suyun ısı ve debisini kontrol eden kartuş, gereksiz enerji tüketimini engellerken, %90'a varan su tasarrufu sağlıyor.

Suyu 'şelale gibi' akıtan tasarruflu armatür

Suya "şelaleden akar gibi" bir görünüm kazandıran T4  lavabo bataryası, akış hızını dakikada sekiz litreyle sınırlıyor. Perlatörlü versiyonlarda çıkış ucunda biriken kireci kendi kendine temizleyerek, her kullanımda aynı kusursuz akışı sağlıyor. Yumuşak hatları ve joystick kumanda koluyla, eğlenceli bir tasarım sunuyor.

Çevreci armatür

Formda devamlılık  ve bütünsellik fikrini yansıtan Pure serisinde kullanılan özel debi regülatörlü perlatör, dakikada 12 litre olan su akışını dokuz litre olacak şekilde azaltarak %40'a varan su tasarrufu sağlıyor. Silikon perlatör bataryanın ucunda biriken kireci bir dokunuşla temizleyerek kusursuz su akışı sağlıyor.

Çevreci armatür

Özel debi regülatörlü gizli perlatörü sayesinde, dakikada en fazla beş litre su akışına izin veren Mod armatür, %60 su tasarrufu sağlıyor. İnce çıkış uçlu batarya, joystick kumandayla kontrol ediliyor.

Kendi kendini temizleyen karo

Nano boyutlu titanyum dioksitle kaplanarak fotokatalitik özelliği kazandırılan VitrA Photoactive karolar, hem kendini hem de havayı temizliyor, kötü kokuları yok ediyor. Bu özelliğiyle, gün ışığını daha çok gören dış cephelerin yanı sıra, tünel, havuz, hastane gibi alanlar için ideal çözüm sunuyor. Temizlik için gereken su, deterjan ve enerji tüketimini en aza indiren karo, ekonomikliğiyle de dikkat çekiyor. Antimikrobiyel özelliği sayesinde, uygulandığı yüzeyde mikro organizmaların yaşamasına izin vermeyerek, bakteri, mantar, küf ve yosun oluşumunu engelliyor.

Çevreci ince karo

Hem renovasyon pazarında mevcut zemin üzerine karo döşemede kolay uygulama sağlayan, hem de dış cephe uygulamalarında kullanılan 30x60, 60x60, 45x90 ve 60x120 cm ebadındaki VitrA Slimetric karoların standart dokuz mm'lik kalınlıklarının beş mm'ye kadar düşürülmesiyle, ağırlıkları da %50'ye varan oranda azalıyor. Böylece üretim, ambalajlama, taşıma ve uygulamada daha az enerji ve doğal kaynak kullanılırken, gereksiz karbon salınımı engelleniyor.

İzolasyonlu karo

VitrA Isotile, bina dış cephelerinde yalıtım ve kaplama yapabilmek için pek çok farklı malzeme kullanma zorunluluğunu, tek bir ürünle ortadan kaldırıyor. Beş mm'lik inceltilmiş yapısıyla uygulama ve taşıma kolaylığı sunan Slimetric karolar, yalıtım malzemesiyle birleştirilerek izolasyon sağlıyor. Profil döşemeye gerek olmadan dış cephelere kolayca uygulanabilen karolar, yalıtım yaparken estetik bir görünüm de kazandırıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-yapi-urunleri-grubunun-sermayesi-vitra-inovasyon-merkezi_89806.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • eczacıbaşı yeni sıhhi tesisat ürünleri ile sürdürülebilir mimariye her zaman önder olmuştur. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!