Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ekofen'den bacasız şömine sistemi Racoflame




Ekofen Enerji, bacasız şömine sistemi Racoflame’i Ankaralı yapı sektörü profesyonellerinin beğenisine sundu. Racoflame’yi çevreci, kül, duman ve zehirli gaz üretmediği için  de zahmetsiz bir ürün olarak tanımlayan Racoflame yetkilisi Cihan Çavuşoğlu, taşınabilir olduğu için de her odayı ayrı ayrı ısıtabilme avantajı sunduğunu söyledi.

Sistemin, üç yıldır pazarda olmasına rağmen dünya genelinde pek de bilinmediğini anlatan Çavuşoğlu, Ekofen Enerji’nin Türkiye’deki tek üretici olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu, odunlu şöminelerin zahmetli olduğunu, doğru baca sistemleri kullanılmadığı takdirde pek çok riski de beraberinde getirdiğini anımsattı ve “Geliştirdiğimiz sistemle bunların hepsinin önüne geçmiş oluyoruz” diye konuştu. Yakıtın konulduğu haznenin (burner) genleşme sorununu çözmek için tasarım aşamasında pek çok deneme yaptıklarını, seramik yünü ve paslanmaz çeliğin de içinde olduğu bir karışımda karar kıldıklarını aktaran Çavuşoğlu, şu anda 10 günde 20 bin adet hazne üretebilecek kapasiteye ulaştıklarını söyledi. Haznenin yerleştirildiği dokuların tasarımının da kendilerine ait olduğunu belirten Çavuşoğlu, bu tasarımlarda cam, lake ve daha pek çok malzemenin kullanılabildiğini de sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu, sistemde kullanılan yakıtın ise tamamen biyolojik olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Tamamen biyolojik bir yakıt kullanıyoruz. Hububat ürünlerinden, patatesten, muzdan ve özellikle şeker kamışından elde edilen bir tür yağ, fermante edilerek etonel elde ediliyor. Biz buna bazı karışımlar ekleyerek, son halini veriyoruz. Racoflame, bacasız olduğu için herhangi bir kurulum veya donatı bağlantısı gerektirmiyor. Kullanırken tek yapmanız gereken yakıtı hazneye eklemek. 400 – 500 dereceye kadar ısı elde edebiliyorsunuz; alev hızını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ortama sadece ısı, su buharı ve karbon dioksit veriyor. Yanma haznesi, saatte 1 metreküp oksijen tüketiyor. 30 metrekarelik bir odada zaten 70 – 80 metreküp hava söz konusudur. Kapının bir kere açılıp kapanmasıyla önemli bir sirkülasyon elde edilir. Dolayısıyla, sistem içerideki oksijeni azaltmadığı için hiçbir risk taşımıyor”.


http://www.yapi.com.tr/haberler/ekofenden-bacasiz-somine-sistemi-racoflame_96378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!