Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metaxdoor ile hayalleriniz kapınızda




Arslan Yapı Otomasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti’nin tescilli markası Metaxdoor, ‘hayalleriniz kapınızda’ sloganıyla sunduğu kapı çözümleriyle 23. Uluslararası Yapı Ankara Fuarı’ndaydı. Arslan Yapı Otomasyon ortaklarından E. Tuba Arslan, 2010’un kendileri için çok iyi bir yıl olduğunu söyledi ve “2011 yılının çok daha rekabetçi, ama bununla birlikte çok daha kaliteli ürünlerin piyasada kullanıldığı bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi. İnsanların kullanırken ihtiyaç duyacakları her türlü fonksiyonu taşıyan farklı kapı kombinasyonları olduğunu anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Döner kapılar, teknolojiye ayak uyduran, özellikle çok soğuk ya da çok sıcak iklim bölgelerinde hava geçirimini minimalize eden prestij kapıları. Bir bina yaparsınız, ama girişinde ona havasını döner kapılar verir. Alışveriş merkezlerinde, iş merkezlerinde, firmaların yönetim binalarında, hastanelerde, yoğun giriş çıkış olan yerlerde çok farklı kombinasyonlarla kullanılabiliyor. Otomatik ya da manuel döner kapılar sadece insan geçişine uygun olmakla beraber, bizim çok fonksiyonlu dediğimiz ve içinde kayar kapı özelliğini de barındıran sistemle yoğunluğun arttığı dönemlerde hızlı geçişleri de sağlayabilirsiniz. Estetik anlamda ise cam döner kapıları tercih edebilirsiniz; bunlarda çok fazla alüminyum görmezsiniz, camı sadece bir miktar paslanmaz profille kombine edersiniz ama çok şık girişler yaratırsınız. Dolayısıyla insanların kullanırken aradığı fonksiyonların hepsine cevap veren kapı kombinasyonlarımız var”.

2010 iyiydi, 2011 daha da iyi olacak

2010 yılında ar-ge çalışmalarıyla portföylerine yeni ürünler kattıklarını, tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Arslan, 2011 yılının çok daha iyi olmasını beklediklerini aktardı.

“Çünkü pek çok firmanın aksine biz, Türkiye’de üretiyoruz, İngiltere’ye, İrlanda’ya, Bulgaristan’a, Kosova’ya, Rusya’ya, Azerbaycan’a, Orta Doğu’ya ve sayamadığım daha pek çok yere kapı gönderiyoruz. Her yere kapı gönderip, uygulamasını yapabiliyoruz. Bir kapı üreticisi olmanın dışında, bir proje firmasıyız. Firma sahipleri, mimarlar ya da mühendisler hayal ediyorlar, biz de onların hayal ettiklerini olabilirlikleri ölçüsünde gerçekleştiriyoruz”.

Açıl susam açıl dönemi

Sektörün geldiği noktayı, “Ellerimizde torbalarla kapıları itip çektiğimiz, çocuklarımıza bir şey olmasın diye dikkat kesildiğimiz bir dönemden, ‘açıl susam açıl’ diye özetlenebilecek bir döneme geldik” şeklinde yorumlayan Arslan, ancak yine de sektörde bir standart olduğunu söylemenin zor olduğu görüşünde. Türkiye’de döner ya da kayar kapılar üzerine henüz devlet tarafından hazırlanmış, araştırması yapılmış, geliştirilmiş bir şartname olmadığına dikkat çeken Arslan, bilgi eksikliğine ve emniyet sistemlerinin önemsenmediğine vurgu yapıyor:

“Genelde döner kapılarda emniyet sistemlerinin kullanılmadığını görüyoruz. Onları kullanmıyor olmak, fiyat anlamında şirketlere bir avantaj sağlıyor. Biz, olabildiğince güvenlikten taviz vermiyoruz; sonuçta bu kapıları sadece yetişkinler kullanmıyor. Bundan sonra asıl gelişimin güvenlik sistemlerinde, çalışan aksamlarda olacağını düşünüyorum. Henüz sektör olması gereken noktaya gelmedi, daha yapılacak çok ar-ge çalışması var”.


http://www.yapi.com.tr/haberler/metaxdoor-ile-hayalleriniz-kapinizda_96382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!