Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrik için 2030'a kadar 250 - 310 Milyar Lira Kaynak Gerek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı için 2030 yılına kadar toplamda 250 ile 310 milyar lira arasında değişen bir kaynağa ihtiyaç olduğunu bildirdi. Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı da, enerjinin sadece enerji uzmanlarının meselesi olmadığını, enerji meselesinin her

yapi.com.tr / AA
Elektrik için 2030'a kadar 250 - 310 Milyar Lira Kaynak Gerek

STRONG>Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı için 2030 yılına kadar toplamda 250 ile 310 milyar lira arasında değişen bir kaynağa ihtiyaç olduğunu bildirdi. EPDK'nın 9'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Enerji Uzmanları Derneği tarafından Hilton Ankara Otelinde düzenlenen ''Türkiye'de 2030 Yılına Doğru Enerji Politikaları ve Enerji Düzenlemelerinin Geleceği'' kongresinde konuşan Köktaş, enerji gibi dinamik bir konunun gelecek 20 yılını değerlendirmenin aslında hiç de kolay olmadığını söyledi.

1990'lı yılların başında bazı uluslararası kurumların ve uzman kişilerin 1990'lı yılların başında yaptıkları değerlendirmelerde, gelecek 20 yılda dünyada fosil yakıt rezervlerinde sona gelindiği ve taşıtların artık hidrojen enerjisi ile çalışacağının söylenildiğini hatırlatan Köktaş, aradan geçen 20 yılın sonunda bugün petrolün halen dünyanın en önemli enerji kaynağı olmaya devam ettiği ve yeni rezervlere ulaşıldığına tanık olunduğunu kaydetti.

EPDK olarak elektrikte 2030 yılı için farklı üretim kompozisyonlarını dikkate alan farklı senaryolar oluşturduklarını anlatan Hasan Köktaş, bu senaryolara göre elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı için ne kadar kurulu güce, yatırıma ve finansman ihtiyacına gereksinim olduğunu hesapladıklarını bildirdi. Köktaş, ''Buna göre 2030 yılına kadar toplamda 250 ile 310 milyar lira arasında değişen bir kaynağa ihtiyaç bulunduğunu tespit ettik. Bu rakam özelleştirme finansmanını da içeriyor'' dedi. Köktaş, petrol, doğalgaz ve LPG gibi diğer temel enerji kaynaklarını da dahil edildiğinde rakamın çok büyük olacağını da söyledi.
    
AB'nin yeni enerji stratejisi
    
AB'nin yeni enerji stratejisinin gelecek yılın Mart ayında AB Konseyi tarafından onaylanacağını ve yürürlükte olan Enerji Eylem Planı'nın yerini alacağını da belirten Hasan Köktaş, şöyle konuştu:

''Türkiye için bahsettiğim temel düzenleme anlayışı AB'nin yeni enerji stratejisi hedefinde şu şekilde ifade edilmiştir. Pazar entegrasyonu yoluyla rekabetçi fiyatlar, tedarikçiyi seçme hakkı ve arz güvenliği sağlanacaktır. Bu 3 unsur üzerine AB'nin enerji politikası oturacaktır. Bir diğer amaç enerji politikasının daha kullanıcı dostu hale getirilmesi olup tüketicinin korunması ve mevzuatın uygulanmasının düzenli olarak benchmark raporları ile izleneceği belirtilmektedir. AB'nin yeni stratejisinde ve uygulamasında ifade bulan temel yaklaşımlar EPDK'nın 9 yıllık faaliyetinde de baş unsurlardır.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-icin-2030a-kadar-250---310-milyar-lira-kaynak-gerek_83949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!