Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elektrik Santrallerine Milyarlarca Lira Ödeme

Kömür, doğalgaz ve hidroelektrik santrallerine üretmedikleri elektrik dışında ödenen kapasite mekanizması ödemeleri milyarlarca lirayı buluyor.

yapi.com.tr
Elektrik Santrallerine Milyarlarca Lira Ödeme

Enerji sektörünün özelleştirilmesi ile birlikte verilen hem ucuz hem de kesintisiz elektrik sözleri bir türlü tutulmuyor. Devlet, santrallerin ayakta kalması için üretim yapmasalar bile kapasite ödemeleri yapıyor. 2020'de çoğu kömür santrali olmak üzere yapılan kapasite ödemeleri 2 milyar lirayı aştı. Bu yılın ilk 2 ayında ise yapılan ödemeler 400 milyon liraya yaklaştı. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; bu ödemelerin yapılmaması durumunda santrallerin faaliyetlerini sürdüremeyeceği ifade ediliyor.

En Çok Kömüre
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), her ay belirli santrallere kapasite mekanizması desteği çerçevesinde ödemeler yapıyor. Çoğunluğunu kömürün oluşturduğu bu santraller arasında doğalgaz ve hidroelektrik (HES) santralleri de bulunuyor. Kapasite destekleri, faaliyetlerinin tehlikeye girmemesi için stratejik konumda bulunan santrallere yapılıyor. Ancak, özelleştirme politikası çerçevesinde yeniden düzenlenen enerji sektöründe bu kadar fazla risk yaratacak projenin yer alması da eleştirileri beraberinde getiriyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-santrallerine-milyarlarca-lira-odeme_184461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!